Å dykke etter sjøhester

Å dykke etter sjøhester er en lærerik lydbok skrevet av nevropsykologen Ylva Østby og hennes søster, forfatter og journalist Hilde Østby. Lydboken er lest inn av forfatterne selv, i samarbeid med innleser Siv Charlotte Klynderud. Lydboken ble utgitt i 2016 og har en spilletid på 8 timer og 12 minutter. Å dykke etter sjøhester er en spennende og unik bok som tar for seg menneskets hukommelse. Her blir vi vist hvordan vår hjerne henter fram informasjon og klarer å gjenskape øyeblikk for oss på magisk vis.

Lytt til Å dykke etter sjøhester - gratis i 30 dager på Storytel

Å dykke etter sjøhester kan du lytte til helt gratis, og handler om den magiske hukommelsen vår – men også om hvordan den på mange måter kan være upålitelig og at den følger noen helt egne regler. Lydboken tar deg på en reise gjennom hukommelsen, fra den ble oppdaget, fram til nåtidens moderne tankelesning ved hjelp av maskiner. Lydboken tar for seg ekte historier og eksperimenter, og vi får høre om møter med mennesker som forteller om sin unike hukommelse. Her får vi høre om falske minner, minner som burde bli glemt, og hukommelsesteknikker.

Handlingen i Å dykke etter sjøhester

Ylva og Hilde Østby har snakket med en rekke mennesker som ønsker å dele sine historier. Lydboken tar for seg sterke tema som Utøya-overlevende, og snakker blant annet med kriminaletterforskere, bloggere, klimaforskere og Nobelprisvinner Edvard Moser. Forfattersøstrene sender til og med sin andre søster Tonje ut av et fly i fallskjerm, for å finne ut hvordan det oppleves når livet passerer i revy. Lydboken tar for seg ulike spørsmål knyttet til vår hukommelse – kan man for eksempel stole på sin egen hukommelse? Hvordan oppleves det å leve med traumatiske minner? Og hvordan forandrer hukommelsen seg med årene?

Lytt til Å dykke etter sjøhester gratis

Å dykke etter sjøhester er en lydbok som absolutt går under kategorien bøker du burde ha lest. Nå har du muligheten til å lytte til boken gjennom en av lydbok-appene du finner tilgjengelig på våre sider. Her er det mulig å ta i bruk en gratis prøveperiode hvor du da kan lytte til lydboken helt kostnadsfritt. Lydboken passer like godt til påske- eller sommerferien, som på mørke, kalde høst- og vinterkvelder. Ta en titt i utvalget vårt og gled deg til en forrykende og minneverdig reise gjennom menneskets hukommelse!

Å dykke etter sjøhester
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel