Alfabethuset

Adler-Olsen er særlig kjent for sine kriminalromaner innen politisjangeren, der sammensatte og kompliserte problemer løses med en god dose intelligens, mystikk og humor. Dette kombinert med innviklede intriger, klok handlingsoppbygging, interessante karakterer og generelt godt litterært arbeid, har gjort flere av hans bøker til internasjonale bestselgere. Den gjennomgående ypperlige kvaliteten er intet unntak for spenningsromanen Alfabethuset, som forøvrig kan lyttes til gratis via ulike lydbokerapper i en prøveperiode. Boken har høstet enormt god kritikk fra enkeltpersoner og større mediehus. Dessuten er den i likhet med Adler-Olsens fleste bøker oversatt til norsk, så vel som omtrent 40 andre språk. Alfabethuset er en bok for både leseglade og ikke fullt så leseglade, ettersom du også kan benytte deg av å lytte gratis til utgaven på lydbok.

Lytt til Alfabethuset - gratis i 30 dager på Fabel

I boken møter vi de engelske jagerflygerne James og Bryan, som på et oppdrag under andre verdenskrig blir skutt ned over tysk jord. Ettersom jagerflygerne tilhørte de alliertes side, visste de at fangenskap i Tyskland ville bety henrettelse. De sniker seg derfor ombord på et tog på vei hjem fra Østfronten, og finner raskt ut at toget er er fullt av høyt rangerte SS-soldater med granatsjokk. James og Bryan skaffer plass, men det de ikke vet er at de alle er på vei til Alfabethuset, et militært psykiatrisk sykehus. Eneste mulighet for overlevelse er å simulere at også de er sinnssyke. Mange år senere setter Bryan igjen sine føtter på tysk jord, med et klart mål om å oppklare hva som hendte James.

Koble ut og koble på

Om du ønsker å benytte deg av muligheten til å lytte til spenningsromanen Alfabethuset fremfor å lese, har du muligheten til dette helt gratis i en viss periode. Ola G. Furuseth, norsk skuespiller og lydbokinnleser, tar med lytteren inn i Adler-Olsens thriller-paradis, som boken på mange måter kan sies å skildre på lekkert vis. Nyt totalt 18 timer og avrundet 18 minutter spilletid, enten det er i solveggen på hytten, i det boblende badekaret eller hele familiens favoritt-godstol. Uansett gir det å lytte til en lydbok mulighet for å slappe av, koble ut mas og stress, og koble på en utrolig spennende historie. I dette tilfellet en også historisk oppklarende og lærerik historie.

Lytt til Alfabethuset gratis

Gjennom diverse lydbokapper, kan nye lesere nå lytte til lydboken om de engelske jagerflygerne i en begrenset periode. Dersom det å lytte til lydbok skulle falle i smak, har du som leser dessuten muligheten til videre kjøp og leie av en rekke lydbøker, eller eventuelt et forlenget medlemskap hos de ulike leverandørene. Utvalget i lydbokappene er rikt og mangfoldig, og du finner garantert noe du liker. Enten du er ute etter en psykologisk thriller, fnisete kjærlighetsroman, underholdende dokumentar eller noe midt i mellom, er det gode lydbøker tilgjengelig for enhver smak. Ikke minst gir det teknologiske aspektet ved en slik app muligheten for å teste ulikt materiale raskt, enkelt og billig.

Alfabethuset
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel