Audible vs. Storytel

Står valget mellom Audible og Storytel? Her går vi gjennom begge appene slik at du kan ta den riktige avgjørelsen for deg. Selv om begge appene tilbyr lydbøker er det store forskjeller mellom dem.

Gratis prøve

Du kan prøve både Storytel og Audible gratis i en begrenset tidsperiode. På denne måten kan du selv danne deg et bilde av appenes funksjoner og tilbud. Her er de aktuelle gratisperiodene:

Audible – Gratis 30 dager
Storytel - Gratis i 30 dager

Tilbud

Det er stor forskjell på tilbudet av lydbøker hos Audible og Storytel. Storytel har det beste utvalget av norske lydbøker, mens Audible har et veldig lite tilbud av litteratur på norsk. Audibles styrke er appens enorme utvalg av internasjonale, først og fremst engelskspråklige, lydbøker.

Pris

Audible koster 7,99 britiske pund per måned, som tilsvarer omtrent 100 norske kroner. Det er ikke noe problem å bli abonnent hos Audible – tjenesten er åpen for alle.

Storytel ligger på 169 kroner per måned for den billigste abonnementstypen.

Betaling skjer med kort hos både Audible og Storytel.

Abonnement

Abonnementstypene hos Storytel og Audible har betydelige forskjeller. Storytel tilbyr ubegrenset lytting til en fast sum i måneden. Om du sier opp abonnementet ditt hos Storytel får du ikke beholde lydbøkene du har lastet ned i appen. Du betaler helt enkelt for tilgang til Storytels utvalg.

Audible fungerer annerledes. Her får du i stedet kreditt hver måned som du kan bytte inn i en lydbok. Om du slutter å betale for Audible får du beholde lydbøkene i ditt digitale bibliotek hos Audible. Du kan få mer kreditt hver måned gjennom en høyere månedspris. Det er et godt alternativ om du hører på mer enn én lydbok i måneden.

Dette sier brukerne

Både Storytel og Audible får gode tilbakemeldinger fra brukerne på App Store og Google Play. Mange påpeker det store tilbudet av engelske lydbøker som en styrke hos Audible, mens de samtidig får kritikk for det lave antallet lydbøker på norsk.

Det motsatte gjelder for Storytel – her løftes det store utvalget av lydbøker på norsk fram som en styrke.

Hvilken app som passer deg best kommer i stor grad an på hvilket tilbud av lydbøker som er mest interessant for deg.

Storytel vs Audible - Oppsummering

Både Audible og Storytel er gode tjenester for å høre på lydbøker. Om du velger enten Audible eller Storytel avhenger av hva du leter etter. Vil du først og fremst høre på norske lydbøker bør du velge Storytel. Er du på utkikk etter engelske lydbøker og vil ha et stort utvalg av internasjonale lydbøker er Audible det beste alternativet.

Begge appene er populære blant sine respektive brukere, og alt etter hva du leter etter kommer du med stor sannsynlighet til å bli fornøyd med valget ditt.

Audible – Gratis 30 dager
Storytel - Gratis i 30 dager
Audible
Prøv gratis i 30 dager
Storytel
Prøv gratis i 30 dager