Bror din på prærien

Den amerikanske drømmen var kjent for mange nordmenn som emigrerte i store folketall fra slutten av 1800-tallet til starten av 1900-tallet. Her følger vi den unge 16-åringen Eilert Knutsen på sin ensomme reise over det store havet til det ukjente Amerika. Det hele starter med et tårevått farvel på kaien i Kristiansund med sin far, slåttekaren Knut Hansen Nesje. Få stunder senere går Eilert Knutsen om bord på dampskipet som skal frakte han over.

Lytt til Bror din på prærien - gratis i 30 dager på Fabel
  • Slektsroman som bygger på forfatter Edvard Hoems slekt
  • Et rikt innsyn i emigreringen til USA
  • Spilletid: 11 timer og 56 minutter
  • Utgitt i 2015
  • Innlest av Edvard Hoem

Den store norske emigreringen

Etter seks uker om bord på dampskipet er endelig 16 år gamle Eilert Knutsens reise over, og han banker på døren til sin tante i Day County, Sør-Dakota. Tanten, Gjertine, som har emigrert tidligere tar Eilert inn, og her starter hans amerikanske liv. Eilert, en høy og kjekk ung mann fra Norge, bruker ikke lang tid før han gjør seg bemerket i USA – det er flere jenter som tar en ekstra kikk. Han ender til slutt opp med den vakre Jenny Mortenson.

Selv er Eilert redd for å bli bundet opp med kjærlighet og bruker energien på å være en hardtarbeidende kar, og han finner arbeid både i Sør-Dakota, Wisconsin og Minnesota før han finner ut at han trenger en forandring. Etter 12 år velger han derfor å bli med de 50 000 andre nordmennene som emigrerer videre mot Alberta-prærien i Canada. Her ender han opp med å ta land ved «Hesteskoen» i Donalda i år 1905.

Jakten på det ukjente

Historien er gripende og veldig interessant å lytte til, her får vi innblikk i hvordan hans egen far sitter igjen hjemme i Norge og lurer på om han noensinne kommer til å få se sin sønn igjen, samtidig som vi følger den spennende reisen til Eilert i ukjent land og jakten på et godt og rikt liv. Hele fortellingen kan du nå høre på lydbok og den vil også være tilgjengelig gratis som er videre forklart senere.

Forfatter Edvard Hoems slektshistorie er både fascinerende og spennende å følge med på, den er nå utgitt på lydbok og blir fortalt med stor entusiasme av innleser og forfatter Edvard Hoem selv. Bror din på prærien har en varighet på 11 timer, 56 minutter og 25 sekunder. Dette er en spennende lydbok som bygger videre på Edvard Hoems tidligere slektsromaner som «Slåttekar i himmelen». Her vil du få et unikt innsyn i den store utvandringen.

Lytt til Bror din på prærien gratis

Som nevnt over vil «Bror din på prærien» være tilgjengelig gratis på lydbok i en begrenset tidsperiode. Denne kan du nå høre på flere forskjellige lydbokapper uten kostnad. Husk at den kun vil være gratis i en begrenset tidsperiode, så her gjelder det å ikke gå glipp av Edvard Hoems kritikerroste western- og slektsroman i lydbokformat. Dette er boken for deg som liker slektsromaner og vil lære mer om norsk historie (og da spesielt om utvandringen til Amerika).

Bror din på prærien
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel