Byens spor - Ewald og Maj

Tenk tilbake til 1940-årene, enten du selv opplevde dem, eller kjenner noen som gjorde det. Tenk tilbake til en tid hvor verden var sterkt preget av andre verdenskrig, og all konflikt og uro som fulgte med. Det er i dette tiåret handlingen i Byens spor - Ewald og Maj utspiller seg, nærmere bestemt rett etter krigen. Boken er det første bindet i trilogien Byens spor, og er en av mange lydbøker du finner hos Storytel. Den er skrevet av Lars Saabye Christensen, som er forfatteren bak blant annet Beatles (1984).

Synopsis

Fortellingen er lagt til tiden da Norge mottok gaver fra Amerika via Norgeshjelpen, og da jødiske barn ble sendt hit for å fetes opp. Vi befinner oss på Oslo vest, og der møter vi Ewald og Maj Kristoffersen, sammen med sønnen deres Jesper. Gjennom Ewalds jobb i et reklamebyrå, får han i oppdrag å lage reklamekampanjen til Oslos 900-årsjubileum, samtidig som Maj engasjerer seg i Røde Kors, som var utrolig sentralt på denne tiden på grunn av deres arbeid i konsentrasjonsleirene. Gjennom boken blir vi kjent med en rekke forskjellige karakterer, som alle er tilknyttet hverandre på en eller annen måte. Så dette er ikke en fortelling om krigen, men en fortelling om mennesker som forsøker å komme seg opp på bena igjen etter krigen.

Hvilke lesere liker boken?

Når man lever i et av verdens mest velstående land, kan det være lett å glemme hvordan også menneskene her hjemme hadde det i etterkrigsårene. Byens spor - Ewald og Maj er derfor en viktig bok, som forteller oss om menneskers relasjoner, og hvordan vi er avhengige av hverandre. Det er en fantastisk bok som passer godt for voksne mennesker, som liker å lese realistiske bøker, og om disse relasjonene mellom mennesker.

Hør gratis

Nå kan du vel nesten ikke vente til å komme i gang med boka? Gladnyheten er at du faktisk kan lytte til lydboken helt gratis i 30 dager på Storytel , kan det bli bedre? Så lag deg en bruker, legg deg godt til rette, og nyt boken.

Byens spor
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel