Den hvite boken

Einar Már Guðmundsson er en av Islands mest populære og internasjonalt anerkjente forfattere, og har skrevet både romaner, noveller og lyrikk. Han fullførte sin bachelorgrad i allmenn litteraturvitenskap i 1979, ved Universitetet på Island, før han jobbet med fagområdet ved Københavns Universitet. Guðmundsson debuterte som forfatter i 1980, men ble kjent i 1982 med sin første roman. Han vant Nordisk råds litteraturpris i 1995. En av hans kjente verk er Den Hvite Boken, som du kan høre på lydbok.

Lytt til Den hvite boken - gratis i 30 dager på Storytel

Einar Már Guðmundsson har skrevet flere litterære og analyserende artikler om bakgrunnen til finanskrisen som slo ned som en bombe på Island i oktober 2008. Han har også skrevet om hvor ansvaret for krisen ligger, og Guðmundsson beskriver i denne boken, som du kan lytte til gratis, krisen på en måte slik at alle kan forstå irrasjonaliteten og ansvarsløsheten hos dem som nærmest fikk de islandske bankene rundt lillefingeren kun på grunn av sine politiske forbindelser og kontakter.

Dette lærer du om i Den Hvite Boken

I Den Hvite Boken får du høre forfatter Einar Már Guðmundssons beskrivelse av hvor ansvaret for finanskrisen som rammet Island hardt i oktober 2008, faktisk ligger. Han forklarer dette på en måte som gjør at alle kan forstå galskapen og ansvarsløsheten hos partene som nesten fikk de islandske bankene gratis, takket være gunstige forbindelser i miljøet. Guðmundsson har i denne boken inkludert flere av sine litterære og analytiske artikler om bakgrunnen til den vanskelige finanskrisen.

Hør på Den Hvite Boken gratis

Hør gratis og lær om den islandske finanskrisen i Den Hvite Boken – samt andre bøker – ved å prøve ut en av appene på nettsiden! Du får gratis prøvetid i en tidsperiode slik at du kan finne appen som fungerer best for deg! Den Hvite Boken har en spilletid på 5 timer og 11 minutter, og lydboken ble utgitt av Cappelen Damm i 2018. Den er lest inn av Anders Ribu, og oversatt av Matthías Kristiansen og Heidi Strand.

Den hvite boken
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel