Den siste vikingkongen: Djevelens rytter

I Jan Ove Ekebergs andre bok i vikinguniverset følger vi Harald Hardrådes ferd mot Konstantinopel. Det hele starter rett etter slaget på Stiklestad i år 1030, hvor Harald befinner seg i eksil hos den russiske fyrst Jaroslav. Her tjener han først som kriger, men han setter snarlig kursen mot Konstantinopel, som er en storby hvor alt er mulig og alt handler om makt og rikdom. Men veien dit er lang og hovedpersonen vet aldri hvem han kan stole på.

Lytt til Den siste vikingkongen: Djevelens rytter - gratis i 30 dager på Fabel

Djevelens rytter

På veien mot Konstantinopel, møter Harald khasarene – et fascinerende hestefolk som kalles djevelens ryttere. Harald blir fascinert av khasarene og deres kunster på hesteryggen og bestemmer seg derfor selv for å lære og blir selv en djevelens rytter, som baseres på kunsten å håndtere seg selv på hesteryggen. Det Harald ikke vet er at khasarene er erklærte fiender av den bysantinske keiseren av Konstantinopel. Veien dit er dermed blitt mye farligere for Harald.

Det uunngåelige inntreffer Harald og khasarene. Den bysantinske keiserens soldater angriper. Dessverre for Harald er djevelens ryttere sine kunster på hesteryggen ikke nok til å forsvare seg mot det store angrepet. De som ikke blir drept av soldatene blir tatt som krigsfanger og ført til Konstantinopel. Heldigvis for Harald vekker hans lange, flotte lyse hår beundring. Dette fører til at Harald får prøve seg i opptaksprøvene for å bli tatt inn som leiesoldat til keiserens nordiske hær.

Norrøn vikingtid

Djevelens rytter er bind to i Jan Ove Ekebergs vikingserie og en fortsettelse av «Krigens læregutt», men den er allikevel en frittstående fortelling. Den spennende romanen og serien «Den siste vikingkongen» er basert på virkelige hendelser i Harald Hardrådes liv, så her får vi et innblikk av norrøn vikingtid og du blir umiddelbart ført inn i en ny tidsepoke. Dette er en lydbok som du kan lytte til gratis på enkelte lydbokapper.

Denne fascinerende vikinghistorien som du finner på lydbok blir innlest av Erik Hivju og har en varighet på 11 timer og 11 sekunder. Hør den nå gratis og lær om en spennende periode der farer som iskaldt stål lusker rundt hjørnet. Dette er en kritikerrost fortelling som passer seg ypperlig som lydbok og du får et realistisk innblikk i hvordan det var å leve i den norrøne vikingtiden. Fra start til slutt møter vi spennende personer fra ulike steder i verden.

Hvem bør lytte til «Den siste vikingkongen: Djevelens rytter»?

Djevelens rytter har fått noen strålende anmeldelser og du har nå mulighet til å høre den i lydbokformat gratis i en begrenset tidsperiode via diverse lydbokapper. Du har med andre ord ingenting å tape på å høre på boken, og den passer ypperlig for alle som er interessert i norrøn historie. Jan Ove Ekebergs fortelling har fått terningkast 6 av VG og terningkast 5 av flere andre anmeldere. Dette er en interessant viking-historie hvor du nesten kan høre den klingende lyden av stål!

Den siste vikingkongen: Djevelens rytter
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel