Eksklusiv kampanjekode: Storytel gratis i 30 dager

Den store Gatsby

Den store Gatsby er en roman skrevet av Francis Scott Fitzgerald, som kom ut i 1925. Han er ansett som en av de viktigste amerikanske forfatterne i det 20. århundre. I Den store Gatsby blir leseren tatt med inn til et samfunn som er besatt av fest, rikdom og status. Fitzgerald skildrer også den andre siden, følelsen av håpløshet over Amerika etter første verdenskrig og den sviktende moralen til et samfunn som har glemt de viktige verdiene. Opplev og nyt boken som lydbok.

Lytt til Den store Gatsby - gratis i 30 dager på Storytel

Fortellerstemmen til romanen er karakteren Nick Carraway, han er forfatter som med en gang blir fascinert av hans nye nabo: Jay Gatsby. Gatsby er millionær, og ryktene om hvordan han har fått en slik formue er mange. Lytt gratis til lydboken om hvordan Carraway blir dratt med inn i Gatsbys verden, en verden av fester og luksus. Men snart får han vite sannheten og de uoppnåelige drømmene til Gatsby som er forelsket i Daisy.

Hvem vil like Den store Gatsby?

Den store Gatsby er en amerikansk klassiker som både unge og voksne vil like. Boken skildrer viktige verdier, som at den amerikanske drømmen egentlig handlet om oppdagelse, individualisme og jakten på lykke. Noe som brått ble endret i 1920-årene, spesielt på østkysten. Denne drømmen ble ødelagt og forvandlet til et samfunn hvor mennesker ville ha adgang til enkle penger, selv om dette kunne være ulovlig, og avslappede sosiale verdier som fort kunne gå utover andre.

Hør Den store Gatsby gratis

Den store Gatsby er en spesiell og ekte bok som vil få deg til å tenke på hva som er viktig og ikke i livet. Den viser deg at penger ikke kan kjøpe alt og at du ikke skal kritisere andre mennesker. Nå kan du høre denne lydboken og mange flere helt gratis i en begrenset periode ved å teste en av lydbokappene på siden. Gratisperioden vil avhenge av hvilken app du velger å prøve ut først.

Den store Gatsby
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel