Dette livet eller det neste

«Dette livet eller det neste» er på mange vis et veldig særegent verk. Den kvaliteten ved boken som treffer deg først, er sannsynligvis det faktum at forfatteren av boken i dette tilfellet fungerer mer som et mellomledd enn noe annet.

Lytt til Dette livet eller det neste - gratis i 30 dager på Fabel

Forfatteren forsøker nemlig bare å formidle historien til en norsk-pakistaner ved navn Tariq. Boken forteller altså Tariqs historie, uavhengig av forfatterens egne synspunkter. Denne unike kvaliteten gjør historien til en særdeles god lydbok som bør oppleves, noe som også kan gjøres helt gratis.

  • Utgitt for første gang i 2017
  • Spilletid: 9 timer og 20 minutter
  • Innlest på bokmål av Duc Mai-The
  • Sjanger: Skjønnlitteratur

Et spesielt forhold

Forfatter Demian Vitanza møtte Tariq da han holdt skrivekurs i et høysikkerhetsfengsel i Norge. Tariq tok kontakt med Vitanza og informerte om at han hadde et sterkt ønske om å dele sin historie – og hans historie er særdeles rik på innhold. Tariq vokste opp i Østfold med pakistanske røtter. I boka forteller Vitanza om hvordan det var for Tariq å bli misforstått og utstøtt, og hvordan han etter hvert falt inn i stadig verre situasjoner.

Boka forteller den hjerteskjærende historien om alt som gikk galt i livet til Tariq – han måtte lide seg gjennom kadettskoler i Pakistan, avhengighet og kriminalitet før han etter hvert ble religiøs. Om du ønsker å lese den særdeles fengslende historien om hvordan Tariq etter hvert bestemte seg for å reise til Syria for å prøve å kjempe mot Assad-regimet, så er dette en perfekt lydbok for deg – tilgjengelig gratis via enkelte lydbokapper.

Sensitiv informasjon

Boken omhandler som sagt emner slik som radikalisering, og derfor er det naturligvis en hel del informasjon i Tariqs historie som ikke egner seg for offentligheten. Forfatteren mener selv at den aller største prøvelsen når det gjaldt det å skrive boken, var å sile ut informasjon som kunne vært skadelig for andre mennesker som var involverte i aktivitetene i Syria og ellers. Resultatet av Vitanzas harde arbeid er en særdeles fengslende lydbok.

Boka har fått en hel del ros fra kritikere – publikasjoner slik som Dagbladet, VG, Bergens Tidende og flere har gitt verket særdeles gode anmeldelser. Om du er interessert i å høre utdrag fra verket kan du finne korte forhåndsvisninger på nettet, helt gratis. Publikasjonen som har lest boken sier i deres anmeldelser at «Dette livet eller det neste» gjør en god jobb med å humanisere konflikten som foregår i Syria, og skape forståelse.

Lytt til «Dette livet eller det neste» gratis

Om du er interessert i å høre mer om Tariqs liv, er det fullt mulig å lytte til lydboken på nettet – helt kostnadsfritt. Mange tjenester som tilbyr strømming av lydbøker gjør det nemlig mulig for alle å ta del i en gratis prøveperiode. Så dersom du er usikker på om dette er en bok for deg, har du ingenting å tape på å gi den en sjans. Boken bør passe for alle som interesserer seg for konfliktene i Midtøsten og kulturelle forskjeller.

Dette livet eller det neste
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel