En moderne familie

Helga Flatland er en av de unge og fremadstormende forfatterne som har vunnet mange priser for sine romaner. I lydboken «En moderne familie», som ble utgitt i 2017, er fokuset på familierelasjoner i dag. Lydboken som du kan lytte til gratis, gir innblikk i en familie der foreldrene er 70 år. De har vært gift i 40 år før de slipper bomben for sine tre voksne barn om at de ønsker å skille seg og at de har vært gift for barnas del.

Lytt til En moderne familie - gratis i 30 dager på Fabel
  • Om menneskers selvrealisering uansett alder
  • Ulike perspektiver på samme historie
  • Utgitt: 2017
  • Spilletid: 7 timer og 42 minutter
  • Innleser: Anna Bache-Wiig

Lydbokens handling

Lydboken «En moderne familie» kan du lytte til gratis via en lydbokapp. Den er spilt inn av Anna Bache-Wiig, og varer i 7 timer, 42 minutter og 32 sekunder. Romanens handling tar utgangspunkt i at et ektepar som har vært gift i 40 år, inviterer sine tre barn, svigerbarn og barnebarn til kysten av Italia for å feire 70-årsdagen til faren Sverre. Her forteller foreldrene at de skal skilles og at de har levd sammen kun av hensyn til barna sine.

Helga Flatland er en mester på familierelasjoner i sine beskrivelser av menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd. I lydboken lytter du til tre ulike stemmer og tre ulike historier. Det er de tre barna, Liv, Ellen og Håkon som gir hver sin reaksjon på sjokket de opplever i forhold til foreldrene. Disse tre blir lest inn på lydboken av Anne Ryg, Anna Bache-Wiig og Jon Arne Arnseth. De tre barna blir levende fremstilt og viser at en tolkning aldri er entydig korrekt.

Familiesjokk og reaksjoner

Som lytter til lydboken blir du dratt inn i fortellingene til de tre barna. De er alle på ulike stadier i livet og forstår foreldrene forskjellig. Alle tre reagerer ulikt med egne kriser ut fra foreldrenes valg. Som lytter kommer du inn i dypet av familierelasjoner og det nære i en familie. Valg, verdier og refleksjoner som er skapt ut fra oppveksten i en familie kommer fram. Lite overlates til tilfeldighetene, og lytteren har lite å fundere på siden Flatland forklarer alt grundig.

Liv, den eldste jenta i familien, er etablert med egen familie. Hun reflekterer ut fra dette og lurer på hva som gikk galt, alt hun har trodd på og basert livet på rokkes. Ellen er den mellomste datteren. Hun har samboer, men ikke barn, da de er ufrivillig barnløse. Håkon er yngst, og har enda ikke flyttet ut. Han er i opposisjon mot normene rundt ekteskap og ønsker frihet og uavhengighet. Deres stemmer og reaksjoner viser at en hendelse oppleves vidt forskjellig.

Lytt til «En moderne familie» gratis

Disse tre forskjellige stemmene og reaksjonene kan du lytte til gratis i en viss tidsperiode via en lydbok. Det er profesjonelle skuespillere som leser levende og spennende for deg, og gir deg innblikk i de nære familierelasjonene som mange kan kjenne seg igjen i. Her får du innblikk i selvrealisering også for syttiåringer, ektepar som lever for barna, om oppbrudd og tilhørighet og om hva som er en familie. Kanskje viktigst av alt, hva er en moderne familie i dag? Lytt gratis nå.

En moderne familie
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel