En sjøens helt. Skogsmatrosen

Lydboken «En sjøens helt – Skogsmatrosen» kan du lytte gratis til via lydbokapper. Dette er den første spennende romanen om Halvor Skramstad på 18 år, som du som lytter blir kjent med, fra han får sin første hyre ombord på Wilhelmsen rederiets linjeskip M/S Tomar som lettmatros. Dette er i 1939, og krigen er i gang i Europa. Jon Michelet har skapt en etterlengtet troverdig serie som viser sjømennenes versjon av andre verdenskrig.

Lytt til En sjøens helt. Skogsmatrosen - gratis i 30 dager på Fabel

Handling

Denne lydboken, «En sjøens helt – Skogsmatrosen», kan du lytte gratis til i en begrenset periode via lydbokapper. Dette er en gripende roman om en spennende periode i norsk historie. Jon Michelet har endelig tettet et hull i norsk litteraturs krigshistorie-dekning. Sjømennene har fått lite oppmerksomhet, og mange har nesten ikke vært klar over hvor mange nordmenn som jobbet på krigshavet midt under andre verdenskrig. Her oppleves krigsårene gjennom Halvor Skramstads øyne, en attenåring fra skogskommunen Rena i Åmot, Norge.

Halvor Skramstad er gutten fra skogskommunen, som mønstrer på linjeskipet M/S Tomar i 1939. Han vet ikke hva han går til, og at livet aldri vil bli som før igjen. Gjennom 43 timer skildres Halvors opplevelser gjennom Erich Nielsen sin fortellerstemme. Dag for dag skildres kronologisk. Som lytter til lydboken får du høre om opplevelsene fra båt til båt, fra konvoifart, forlis, tap av skipskamerater, forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom Halvor får lytteren innblikk i hele verdenskrigen, år for år.

Jon Michelet

Jon Michelet er mannen bak lydboka og serien, som «En sjøens helt – Skogsmatrosen» er første bind av. Michelet har en sterk og sann stemme i sine skildringer av krigsseilernes liv og opplevelser. Deres skjebne er motivet som kommer klart fram og forfatteren har et kjent og troverdig navn. Han har skrevet over tyve bøker, vært avisredaktør, politiker, vært engasjert i mange organisasjoner og har til og med vært programleder. Denne romanen var en av de mest solgte i 2012.

Lydboken kan du nå lytte til gratis i en prøveperiode. Da får du høre en interessant og viktig historie som for mange er ny, fortalt med Michelets kraft og autoritet. Gjennom hans skildringer av personene får du både humor og varme. Han forteller med en forståelse og respekt for alle mennene som gjerne kun var unge gutter som kjempet modig år for år. Lydboken er gripende og dramatisk, og det er vanskelig å stoppe.

Lytt til «En sjøens helt. Skogsmatrosen» gratis

Lydboken «En sjøens helt. Skogsmatrosen» er en historisk spennende lydbok. Her får du som lytter lytte til en roman som er skrevet av en stilsikker forfatter som har fakta i sin fortelling. Likevel er det ikke bare fakta du får, du får et bilde av hele personen som jobbet på sjøen i de farefulle krigsårene. Hjemlengsel, vennskap, galgenhumor, geografi, forelskelser og sterke dialoger blandes sammen med historie, og skaper en interessant og spennende lydbok som nå kan lyttes til gratis via lydbokapper.

En sjøens helt. Skogsmatrosen
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel