Epidemier - En natur- og kulturhistorie

Jan C. Brøgger (f. 13. januar 1936 i Paris og død 28. februar 2006 i Oslo) var en norsk sosialantropolog, psykolog og professor i sosialantropologi ved Universitetet i Trondheim / NTNU. Han debuterte som forfatter i 1968 med verket Forelesninger i psykologi. Han har et langt forfatterskap bak seg frem til hans siste bok Jordnær og visjonær som kom i 2005. Epidemier - En natur- og kulturhistorie er nå tilgjengelig som lydbok. Boken har en spilletid på 10 timer og 4 minutter.

Epidemier - En natur- og kulturhistorie av Jan Brøgger tar for seg epidemier og farsotter fra et annet ståsted enn det medisinske. Brøgger har gjennom sin rolle som psykolog og sosialantropolog grepet fatt i temaet med dette som basis. Han tar lytteren med på en reise gjennom historiens verste katastrofer. Han påpeker hvordan det har påvirket og bidratt til utvikling i samfunnet på et kulturelt og sosialantropologisk nivå. Jan Brøggers interessante verk er nå gratis tilgjengelig som lydbok i en begrenset periode.

Epidemier - En natur- og kulturhistorie

Epidemier - En natur- og kulturhistorie av Jan Brøgger er en interessant fremlegging av historiens store farsotter og epidemier og den beskriver hvordan de har påvirket samfunnet sett fra et kulturelt og sosialantropologisk utgangspunkt. Vi får et innblikk i bibelske og oldtidens farsotter og katastrofer. Frem til svartedauden, kopper, lepra, syfilis, tyfus, tuberkulose, kolera, influensa, polio og HIV-smitte. Vi får høre om hvordan disse epidemiene og farsottene tvang frem samfunnsmessig og medisinsk utvikling på områder som vaksiner.

Epidemier - En natur- og kulturhistorie kan høres gratis

Epidemier - En natur- og kulturhistorie av Jan Brøgger tar lytteren med på en informativ, tankevekkende og interessant kulturell og sosialantropologisk historisk reise. Gjennom epidemier, farsotter og katastrofer fra oldtiden og frem til idag. Epidemier - En natur- og kulturhistorie er nå tilgjengelig som lydbok. Boken har en spilletid på 10 timer og 4 minutter. Denne og en rekke andre titler er tilgjengelig gratis i en begrenset periode. For å få tilgang, trenger du bare å prøve en av appene på nettsiden.

Epidemier - En natur- og kulturhistorie
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel