Familjedynastier - Så gjorde de Sverige rikt

Hvorfor er det slik at flere av de store familiebedriftene befinner seg i Sverige? Dette er en lydbok der du får vite mer om dette temaet. Hans Sjögren er til daglig professor i økonomisk historie og institusjonsøkonomi ved Linköpings Universitet og adjunkt ved Stockholm School of Economics. Han har gjort mye research på teknisk og økonomisk transformasjon, der institusjonell analyse brukes til å søke forklaringer og en dypere forståelse av mønster og detaljer innenfor forskjellige bransjer og selskap.

Lytt til Familjedynastier - Så gjorde de Sverige rikt - gratis i 30 dager på Storytel

Historien bak disse forskjellige familiebedriftene er lærerike og virkelige øyeåpnere, og du får vite mer informasjon om Nordens største familiedynastier fra førindustriell tid til i dag. Hør på denne lydboken gratis dersom du ønsker å finne ut mer informasjon om disse dynastiene og hvordan det har blitt slik som det er. Her får du vite om alt fra familiedramaer til hvordan de ulike svenske bedriftene har bidratt til å forme det som i dag kalles den svenske eller skandinaviske modellen for bedrifter.

Hva kan du forvente deg i Familjedynastier - så gjorde de Sverige rikt

Forvent deg et interessant dypdykk i en av grunnene til at Sverige gikk fra et lite bondesamfunn til en stor aktør i det internasjonale markedet. 15 av 500 av verdens største selskaper målt i salg er nordiske familiebedrifter. Hvorfor er den nordiske andelen så stor i forhold til befolkningsstørrelse og BNP? Denne boken handler om dette, men også om de som er født inni familiene i Sverige som har etternavnet Stenbeck, Wallenberg, Bonnier og Kamprad.

Hør på lydboken Familjedynastier - så gjorde de Sverige rikt gratis

Hør på lydboken med de forskjellige intrigene av Hans Sjögren gratis ved å prøve noen av lydbok-appene her på siden. Du får høre mer om hvordan flere av disse familiebedriftene blomstret opp i andre delen av 1800-tallet når markedet så å si var uregulert. Boken tar også opp hvordan innføringen av den offentlige skolen hadde en stor innvirkning på det som skulle bli grunnleggerne av disse familiedynastiene. Sett deg godt til rette og vær med på denne reisen fra sofakroken.

Familjedynastier - Så gjorde de Sverige rikt
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel