Good to Great

James C. Collins, også kjent som Jim Collins, har hatt en lang karriere som bedriftsrådgiver, forfatter, foredragsholder og forsker med fokus på virksomhetsledelse og selskapets bærekraft og vekst. Hans mest kjente bøker er Built to last (1994), Good to great (2001), How the mighty fail (2009) og Great by Choice (2011). Bøkene toppet både salgslister i USA og rangeringer innen ledelseslitteratur. Etter sin utgivelse i oktober 2001 ble Good to great: Why some companies make the leap... and others don't en umiddelbar bestselger og solgte fire millioner eksemplarer på over 30 forskjellige språk. I 2010 ble den også utgitt som lydbok innlest av forfatteren selv.

Lytt til Good to Great - gratis i 30 dager på Storytel

Det som skiller denne lydboken fra en stor mengde andre bøker om ledelse og økonomi, er at forfatteren ikke bare uttrykker sin personlige mening, men baserer alle sine konklusjoner på omfattende forskning. Boken er sluttresultatet av et 5 år langt forskningsprosjekt i samarbeid med et stort team av spesialister som har analysert utviklingshistorien til 28 bedrifter. Dette i et forsøk på å identifisere kjennetegnene til de mest vellykkede amerikanske selskapene. Nå kan du også lytte til Good to great gratis og forstå hvorfor noen gode bedrifter aldri greier å bli storspillere og ha suksess over markedsgjennomsnittet i en betydelig lang periode.

Om Good to great

Collins og hans forskerteam studerte elitebedrifter som hadde gjort overgangen fra en ganske grei til en virkelig stor og utmerket bedrift. Disse selskapene klarte seg selv med en omsetning flere ganger større enn gode, men middelmådige bedrifter i minst femten år. Forfatteren mener at det som lager et økonomisk klasseskille er en kombinasjon av syv nøkkelegenskaper – nemlig fantastiske, men ydmyke ledere, de rette menneskene på laget, evnen til å holde ut og å ikke gi opp håpet selv i de vanskeligste tidene. Også disiplin, en riktig forretningsnisje, arbeidsmiljø som kan ta fram idéer og ikke minst bruk av teknologi for å frambringe vekst, er essensielt.

Lytt gratis til Good to great

Dersom du synes at Jim Collins sin bok Good to great høres ut som en spennende og nyttig bok som potensielt kan forandre måten du driver virksomheten din på, kan du slippe å betale eller bestille en papirbok. På Lydbokapper.com finner du lydbokapper med et stort og variert utvalg av lydbøker om økonomi og ledelse som du kan lytte til helt kostnadsfritt allerede i dag. Du kan få umiddelbar gratis tilgang til hele lydbok-katalogen en begrenset periode etter registrering. Last ned dine favorittbøker på mobil eller nettbrett og nyt dem hvor og når det passer deg best. Er du klar?

Good to Great
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel