Hjernesterk

Hjernesterk er en spennende bok som forklarer hvordan fysisk trening og hjerneaktivitet henger sammen. Den er skrevet av den svenske overlegen Anders Hansen. Den er nå også tilgjengelig som lydbok, og du kan lytte til den gratis i en prøveperiode.

Lytt til Hjernesterk - gratis i 14 dager på Storytel

Om Hjernesterk

De aller fleste er sannsynligvis enige i at kropp og sinn henger sammen. Det å være i fysisk aktivitet hjelper ikke bare på å holde kroppen frisk, men vil også hjelpe hjernen å holde seg frisk og utvikle seg.

I Hjernesterk beskrives det blant annet hvordan du med riktig mengde fysisk aktivitet hjelper hjernen å tenke raskere samtidig som du blir mer kreativ.

Den kanskje aller viktigste delen av dette samspillet mellom kroppen og hjernen, er at fysisk aktivitet kan hjelpe å bedre humøret og faktisk forebygge eller lindre depresjon. Dette er ikke noen ny innsikt, men det kan ikke nevnes for mange ganger, og Anders Hansen beskriver dette samspillet i boken sin.

Forfatteren er både utdannet lege fra Karolinska Institutet i Stockholm, samtidig som han er siviløkonom fra Handelshögskolan i Stockholm. Det er imponerende meritter, og i dag er han overlege i psykiatri samtidig som han foreleser og skriver bøker.

Hvem er egentlig denne boken for?

Det finnes etter hvert en rekke bøker som lover raske løsninger, ofte på store komplekse problemer som hvordan du skal forandre livet ditt. Det er lov å være en anelse skeptisk til de mest innviklede lovnadene.

Hjernesterk faller dog ikke i den samme fellen. At det finnes en sammenheng mellom kropp og sinn er neppe kontroversielt, og det å få en bedre forståelse av nøyaktig hva som skjer når du er i fysisk aktivitet er en god ting.

Lytt gratis til Hjernesterk

Du kan lytte til Hjernesterk, og mange andre lydbøker, helt gratis i 14 dager på Storytel.

Lytt til lydboken gratis

Hjernesterk
Prøv gratis i 14 dager:
Storytel