I morgen var jeg alltid en løve

I sin selvbiografiske lydbok I morgen var jeg alltid en løve forteller Arnhild Lauveng (f. 1972) om sin førstehåndserfaring med å være schizofren og den lange kampen om å bli frisk igjen. I ti år var Lauveng innlagt på psykiatriske sykehus og hadde det psykisk svært vondt. I dag jobber hun som spesialist i klinisk samfunnspsykologi utdannet ved Universitetet i Oslo med doktorgrad fra 2017. Hun holder foredrag om psykisk helse og har skrevet to selvbiografier, faglitteratur og en serie barnebøker. Lauveng mottok Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern (2004) og Åpenhetsprisen (2010).

Lytt til I morgen var jeg alltid en løve - gratis i 30 dager på Storytel

Da boken I morgen var jeg alltid en løve ble først utgitt i 2005, var det mange som tvilte at det i det hele tatt var mulig å bli frisk av schizofreni. Lauveng hadde en drøm om å bli psykolog og i dag er hun, som hun beskriver seg selv, «tidligere schizofren psykolog». I sin bok peker hun ut ting som hjelper ved alvorlig psykisk lidelse, nemlig langvarige, stabile relasjoner, samt ting som ikke hjelper – ensomhet, mangel på relasjoner, kontinuitet og kontroll. Lytt til lydboken gratis og lær mer om dette sårbare temaet.

Om boken I morgen var jeg alltid en løve

Allerede som 16-åring ble Lauveng innlagt med psykose for første gang, men det tok flere år å gli inn i sykdommen og enda flere år for å ta seg ut av den igjen. Hun var svært psykotisk og selvdestruktiv og i ti lange år levde hun i en vrangforestilt verden fylt med stemmer og hallusinasjoner. Hun beskriver hvordan det er å miste grepet om virkeligheten fullstendig, å se ekle rotter og ulver som var ute etter henne og høre stemmen på «Kapteinen» som straffet henne for at hun var for lat og nektet henne å spise.

Lytt gratis til I morgen var jeg alltid en løve

Lydboken I morgen var jeg alltid en løve (2011) av Arnhild Lauveng er innlest av forfatteren selv og er 6 timer og 6 minutter lang. Lydbokapper.com gir deg en fin mulighet å lytte til denne lydboken og en lang rekke andre bøker om psykisk helse helt kostnadsfritt allerede i dag. Ved å lage en konto på en av de lydbokappene du finner på vår side får du gratis tilgang til hele lydbokkatalogen i en begrenset prøveperiode. Kom i gang og lytt gratis til dine favorittlydbøker allerede nå!

I morgen var jeg alltid en løve
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel