Eksklusiv kampanjekode: Storytel gratis i 30 dager

Jane Eyre

Dette er en klassisk dannelses- og oppvekstroman, utgitt i 1847 av pseudonymet Currer Bell. Det er en bok som tar opp ulike emner, som religion, sosial kritikk og kvinnelige samfunnsroller. Det er med andre ord en viktig bok som regnes som tidlig feministisk og en bok som får frem det individuelle ved en person, takket være førsteperson-perspektivet. Denne versjonen av klassikeren er oversatt til norsk av Ottar Bertelsen i 2010 og er tilgjengelig på lydbok.

Lytt til Jane Eyre - gratis i 30 dager på Storytel

Brontë er et velkjent navn i litteraturen, fordi de tre Brontë-søstrene Charlotte, Emily og Anne skrev romaner som også blir lest den dag i dag. Charlotte og hennes Jane Eyre, som du kan lytte til gratis, er kanskje den mest kjente av de tre. Emily og hennes Stormfulle høyder er også populær, mens Anne og hennes Agnes Grey er mer beskjeden. Jane Eyre skildrer traumatiske hendelser som Brontë-søstrene selv opplevde, blant annet tapet av to eldre søstre til tuberkulose.

Hva handler Jane Eyre om?

Boken følger foreldreløse Jane gjennom oppveksten hos hennes kalde tante og senere på kostskole, før hun får seg jobb som guvernante hos Mr Rochester på Thornfield Hall. Her finner hun seg til rette og føler seg tiltrukket av Mr Rochester, men det er noe han skjuler for henne. Dette er en roman om klassesamfunn og kjønnsroller som blir satt på prøve når Jane søker sin plass i tilværelsen. Det er en spennende og unik leseopplevelse om kjærlighet blandet med mystiske elementer.

Hør Jane Eyre gratis

Jane Eyre er lett tilgjengelig gjennom lydbokappene på vår side som tilbyr gratis tilgang i en begrenset periode. Denne lydbokversjonen er 11 timer og 7 minutter lang og er innlest av Marika Enstad. Du kan lytte til den hvor og når det måtte passe deg, om det er i bilen, på tur, som underholdning til husarbeid eller matlaging, eller før du legger deg for kvelden. Lydboken gir en unik mulighet til å bli kjent med en essensiell litterær klassiker.

Jane Eyre
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel