Jeg er Malala

Som 16-åring kunne Nobelprisvinner Malala Yousafzai gi ut en selvbiografi, med mer turbulent innhold enn de fleste av oss opplever gjennom et helt liv. Boken handler om hvordan Taliban-regimet tok over Swat-dalen i Pakistan, som var hjemstedet hennes, og hvordan de nektet jenter som Malala skolegang. Jeg er Malala er historien om hvordan den unge Malala nektet å la seg skremme - noe som nesten kostet henne livet. Hennes dramatiske fortelling kan du lytte til som lydbok gratis i 30 dager hos Storytel.

Lytt til Jeg er Malala - gratis i 30 dager på Storytel

Handling

Som leser blir du umiddelbart tatt med på en ganske dramatisk historie. Malala sitter på bussen til skolen når en mann kommer om bord og spør etter henne, og hun er ikke vanskelig å få øye på da hun ikke bærer burka. Mannen tar så frem en pistol og skyter Malala i hodet. Hun overlever så vidt.

Videre forteller Malala om sin oppvekst. Hun er pashtuner og troende muslim, og får gjennom oppveksten oppleve flere restriksjoner på bakgrunn av å være jente. Faren hennes er en talsperson for ytringsfrihet, retten til utdanning og kvinners rettigheter for øvrig - noe Taliban ikke likte. Malala opplevde at mange brukte islam og Koranen som argument for kvinneundertrykkelse, men som troende muslim kommer hun med langt mer nyanserte tolkninger av kvinnens rolle i islam.

Under Malalas oppvekst blir Talibans fremtoning stadig mer brutal, hvilket inspirerer Malala til å begynne å skrive om livet under deres regime for BBC. Hun blir etter hvert en stemme for de undertrykte, noe som til slutt fører til den grusomme skyteepisoden på bussen.

Hvem bør lese Jeg er Malala?

Strengt tatt vil vi alle ha godt av å lese Malalas historie. Slik vil vi få et innblikk i noen av verdens største urettferdigheter, samtidig som Jeg er Malala viser oss hvor godt de fleste av oss faktisk har det her hjemme.

Lytt til Jeg er Malala

Jeg er Malala er et av mange bøker du kan få som lydbok hos Storytel. I 30 dager kan du høre den helt gratis!

Lytt til lydboken gratis

Jeg er Malala
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel