Jomsviking

«Jomsviking» er den første boka i fortellingen som tar for seg noen av Norges mest dramatiske år, og en del av vår turbulente vikinghistorie. Historien er satt til årene 993–1 000, og starter i det som den gang ble kalt Viken, på østsiden av Oslofjorden. Her er vi med tolv år gamle Torstein Tormodson som ser sin far bli drept på et brutalt vis. Torstein blir sammen med blant annet en munk, lenket fast og ført bort som trell.

Lytt til Jomsviking - gratis i 30 dager på Fabel
  • Norsk vikingtid og historiske hendelser i fokus
  • Spilletid: 21 timer og 16 minutter
  • Utgitt: 2018
  • Innleser: Finn Schau

Hva skjer med Torstein?

Vi følger Torsteins liv videre som trell. Han blir satt i fangenskap av den grufulle Ros og hans menn. I sin nye fredløse tilværelse i livet som trell sverger Torstein hevn over sin far. Samtidig med uroen som preger Norge, klarer Torstein å rømme. Etter å ha reist sørover treffer han på de beryktede Jomsvikingene. Jomsvikingene tar til seg Torstein, og av de blir han trent opp til å bli en fryktet kriger og leiesoldat.

I lydboken som du kan laste ned gratis vil du også få høre om historiske personer og hendelser. Du vil blant annet lære om Olav Tryggvason som ønsker å overta makten i Norge, og å gjøre Hvite-Krist til den nye guden. Etter Torsteins trening hos Jomsvikingene, vil livet hans krysse Olav Tryggvasons veier og deres skjebner vil flettes sammen. Etter drapet av Håkon Jarl, utført av trellen Kark, ble Olav Tryggvason tatt til konge på Øreting. Han var konge fra år 995–1 000.

Legendariske slag

År med planlegging ligger bak den første boka i serien om Jomsvikingene. Serien tar oss med på en reise til store deler av Nord-Europa. Som en av de beryktede krigerne til Jomsvikingene, vil Torstein bli en del av maktkampen mellom de nordiske konger og jarler, og han vil kjempe i flere kjente slag. Slagene i lydboken blir beskrevet på en brutal og ærlig måte, og handlingen avsluttes med sjøslaget i Svolder i 999.

Forfatterens interesse for norsk historie og vikingtid gir han utmerket kunnskap om tidsepoken han forteller om. Han forteller kunnskapsrikt og levende om alt fra dagligdagse gjøremål, diverse markeder og mannen i gata, til livet som trell og legendariske slag. Ordet «Jomsviking» har til og med sin egen hashtag på Instagram. Titusener av mennesker over hele verden som publiserer bilder med hashtag «Jomsviking» viser bare hvor interessert mennesker er i historien om de beryktede vikingene.

Lytt til «Jomsviking» gratis

Lydboken «Jomsviking» kan nå lastes ned gratis i en viss periode. Boka vil glede både de som allerede er fascinert av norsk vikingtid, og dem som ønsker å lære mer om historiske hendelser. «Jomsviking» er den første i en serie, og det er lett å bli hekta. Last ned «Jomsviking» i dag på din utvalgte lydbokapp. Boken er lest inn av Finn Schau, og har en spilletid på 21 timer, 16 minutter og 8 sekunder. Lydboka er perfekt for fans av TV-serien «Vikings».

Jomsviking
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel