Meg eier ingen

Lydboken «Meg eier ingen» er en rørende og selvbiografisk fortelling om Åsa Linderborgs barndom. Hun vokste opp med en pappa som hun elsket høyere enn noen andre, men som ikke greide å være en god far for henne. Fortellingen handler også om Sverige i samme periode som Åsa vokser opp i, og hvordan arbeiderne hadde det i et land som var i forandring. Du kan høre boken gratis i en viss tidsperiode.

Lytt til Meg eier ingen - gratis i 30 dager på Fabel

Denne lydboken passer for deg som:

  • Liker å høre på en lydbok om familiekjærlighet
  • Synes det er interessant å høre en bok om samfunnet

Handling

I «Meg eier ingen» møter vi en liten jente som bor hos sin far. Foreldrene er skilt, og Åsa ser lite til moren. Hver dag bli hun hentet i barnehagen av faren og så sykler de enten hjem eller til Åsas besteforeldre. De har de bra sammen, og hun kan ikke tenke seg å bo hos noen andre. Litt etter litt forstår hun at faren ikke er som andre fedre, og at han drikker mer enn andre.

Først når hun er voksen, forstår hun at faren var en alkoholiker. Når lydboken begynner er hun voksen og ser tilbake på barndommen og ungdomsårene før hun flyttet for å studere. Hun ser også at faren strevde med å henge med i et samfunn som var i forandring, og reflekterer over hvordan de ble påvirket av disse forandringene. Fordi hun nå er voksen kan hun også se at selv om hun var veldig glad i faren sin, kan han også ha handlet galt.

Linderborgs karriere

Åsa Linderborg jobber i dag som journalist og forfatter. Hun ble født i Västerås i 1968. I 2001 tok hun en doktorgrad i historie ved Uppsala universitet. I 2009 ble hun kulturredaktør for Aftonbladet, men gikk nylig av. Hun har lenge vært engasjert politisk på venstresiden i svensk politikk, og har vært med i Vänsterpartiet. Dette var det samme partiet som moren hennes var med i. «Meg eier ingen» var hennes første bok.

Denne boken var en stor suksess da den kom ut. Den ble nominert til Augustprisen og godt mottatt av anmeldere. Det er en rørende historie om familiekjærlighet, men det er ikke en bok som rosemaler forfatterens oppvekst. Det er en realistisk fortelling der hun reflekterer over hva barndommen har betydd for henne. Det er også laget en film med samme navn basert på boken, regissert av Kjell-Åke Andersson – som også står bak «Wallander – før frosten».

Lytt til «Meg eier ingen» gratis

Nå kan du høre lydboken gratis i en begrenset periode via en lydbokapp på mobilen eller nettbrettet ditt. Boken varer i 7 timer, så om du ikke har hørt så mye på lydbøker kan dette være et godt sted å begynne. Å høre på lydbok er praktisk når du også må gjøre noe annet, som matlaging eller annet husarbeid. Denne lydboken passer kort sagt godt for alle som vil høre på en engasjerende historie basert på virkeligheten.

Meg eier ingen
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel