Min historie

Enkelte selvbiografier er svært etterlengtede, til tross for forfatterens relativt unge alder. Min historie ble utgitt i 2018, året Petter Northug fylte 32. Her får vi et innblikk i livet som skiløper, og vi hører om omstendigheter i Petter oppvekst som ga liv til ønsket om å en dag bli en skikonge. Hån fra rivaler og bedrevitere var aldri nok til å vippe den folkekjære trønderen av limpinnen, og Petter forteller om hvordan staheten og hungeren etter å vinne brakte ham til topps.

Lytt til Min historie - gratis i 30 dager på Storytel

Innhold

Som leser blir du tatt inn i Petters verden, fra barndom til tiden etter hans største bragder. Den sagnomsuste bilkrasjen har også fått sin plass. Det kommer fram at det alltid har vært viktig for Petter å vinne, selv fra barnsben av. Derfor kunne forhold til venner og kjærester bli ofret til fordel for trening, og det blir tydelig i løpet av biografien, som nå er å få som lydbok, at livet til en toppatlet kan være nokså ensomt.

Ellers beskrives både oppturer og nedturer, venner og konkurrenter. For eksempel vil lesere røres av Petters beskrivelser av viktige personer i livet hans, som farfaren Beste, hans beste venn som liten.

Hvem bør lese Min historie?

Petter Northug gir gjennom sin historie en pekepinn på hvor mye som bør ofres for å nå til topps i ens felt. Min historie kan derfor fungere som inspirasjon for mennesker som trenger inspirasjon til hvordan de skal hamle opp med motstandere og komme i mål først, enten bokstavelig talt eller metaforisk. Uansett hva du måtte ønske å oppnå, vet Petter hvor mye som må ofres.

Petters vilje til å vinne var alltid til stede, selv da han tapte, hvilket han konstant gjorde i barndommen. Dette skulle imidlertid snu i løpet av tenårene, og vi vet alle hvordan det har gått siden. Derfor har Min historie en motiverende påvirkning.

Hør Min historie gratis som lydbok

I 30 dager kan du høre Petter Northugs selvbiografi og andre gode bøker gratis på Storytel !

Min historie
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel