Når tankene banker på

Martine ble adoptert til Norge fra India i 1993, året etter hun ble født. En slik plutselig overgang fra en familie til en annen i en fremmed del av verden, har vært alt annet enn enkel. Savnet etter å finne sin biologiske familie og kulturelle røtter har alltid tynget henne, og i oppveksten i Larvik hjalp det ikke med rasisme og fordommer fra omgivelsene.

Lytt til Når tankene banker på - gratis i 30 dager på Fabel

Martine Fretheim slet konsekvent med selvmordstanker, angst, depresjoner og et lavt selvbilde som ung, og hennes hjerteskjærende historie er nå tilgjengelig som gratis lydbok. Hennes turbulente indre landskap gjorde det vanskelig for henne å gripe mulighetene vi i Norge er så heldige å ha, og hun beskriver en identitetskrise som har preget henne, og lengselen etter å finne sine biologiske foreldre.

Hvem egner Når tankene banker på seg for?

Selv om det ikke er altfor mange som kan direkte relatere til det Martine har gått igjennom, er de negative posttraumatiske følelsene kjent for svært mange. Særlig ungdommer som sliter dårlige selvbilder, depresjoner og til og med selvmordstanker vil kunne finne trøst gjennom boken Martine Fretheim har åpnet sitt hjerte gjennom. Hun har gitt det å føle seg utilpass et ansikt.

Den indiskfødte Martine skriver om hvordan hun selv fant lyset i enden av tunnelen, og til slutt kunne akseptere seg selv. Når tankene banker på kan godt leses – eller lyttes til som lydbok – selv hvis du skulle være et utenforstående menneske også, ettersom det å sette seg inn i livssituasjonen til et individ med ganske annen bakgrunn enn deg selv, kan være veldig lærerikt.

Lytt til Når tankene banker på gratis

Martine Fretheims historie er tilgjengelig som lydbok, og via diverse lydbokapper kan du lytte til den gratis innenfor et bestemt tidsrom. Boka varer i 5 timer og 38 minutter, og er emosjonelt ladet fortelling om hvordan det er å utvikle depresjon så tidlig som i 11-årsalderen og sosial angst som følge av følelsen av å ikke passe inn.

Vil du vite mer om hva mange nordmenn med innvandrerbakgrunn går igjennom i det norske samfunnet, kan Når tankene banker på gi deg en pekepinn. Martines historie er hennes helt egen, og hun skriver om sine erfaringer på meget fengslende vis. Livet er ikke alltid en dans på roser, og ingen uttrykker det bedre enn de som har fått erfare nettopp det.

Når tankene banker på
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel