Nini

Lars Lillo-Stenberg, kjent fra bandet deLillos, var en nær venn av Nini Stoltenberg i ungdomstiden. Hennes død, som kom som et stort sjokk på mange, var med på å inspirere ham til å skrive biografien om henne. Lillo-Stenberg har gått grundig til verks, og intervjuet de mest sentrale menneskene i det som var Ninis omgangskrets for å få et dypere bilde av henne.

Lytt til Nini - gratis i 30 dager på Fabel

Nini Stoltenberg stod fram som narkoman i 2001, året etter broren hennes ble Norges yngste statsminister noensinne. Lillo-Stenberg har med denne boken, som er tilgjengelig som lydbok gratis i en begrenset periode, prøvd å finne ut hvorfor stakkars Nini skulle ende opp som heroinmisbruker til tross for at hun jo kom fra en såpass suksessfull og innflytelsesrik familie.

Hvem bør lese Nini?

Husker du Nini fra TV-skjermen og er nysgjerrig på hennes kompliserte indre liv, forholdet til familien og opprørstrang? Lars Lillo-Stenberg har selv lest inn boka som lydbok, og du får vitnesbyrd fra hennes nærmeste, deriblant faren Thorvald, som selv oppfordret Lillo-Stenberg til å skrive boken. Vil du gjøre et dypdykk i privatlivet til en av Norges mest innflytelsesrike familier, er denne for deg.

I boka forteller Ninis nærmeste familie og venner om en livlig og energisk jente med mange talenter, og som var godt likt av alle. Hun hadde dog også en skyggeside, som muligens sprang ut av en nokså fri oppdragelse og tidlig introduksjon til alkohol, narkotiske stoffer og festing. Det kommer fram at hun var rastløs, og kanskje hadde en trang til opprørskhet.

Lytt til Nini gratis

Via diverse lydbokapper kan du høre Nini gratis i en prøveperiode. Spilletiden er på ganske nøyaktig 13 timer, og i løpet av de timene får du lært mer om det indre livet til det som en gang var en meget populær programleder på TV. Hør deLillos-vokalistens kritikerroste verk som lydbok, og bli bedre kjent med både hovedpersonen og de rundt henne – inkludert forfatteren.

Med mange intervjuobjekter og ta hensyn til, samt Lillo-Stenbergs egne teorier sprunget ut fra minner han selv sitter med, blir spørsmålet om hva som førte Nini Stoltenberg på den gale sti ganske omfattende. Selv etter å ha bearbeidet alt intervjustoffet, er det hele fortsatt en gåte. Hva som førte til at ting gikk så galt for Nini? Lytt til boka, og døm selv.

Nini
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel