Oppløsningstendenser

Om du noensinne har følt at alt i livet går så galt som det kunne ha gått, på kortest mulig tid, så kan du nok kjenne deg godt igjen i innholdet i Nina Lykkes roman «Oppløsningstendenser». Dette er en gripende lydbok som de aller fleste kan kjenne seg igjen i, ettersom den baserer seg på en del vonde realiteter vi alle må lære oss å leve med – ingenting kommer gratis, og livet er ikke alltid like lett.

  • Utgitt i 2018
  • Spilletid: 7 timer og 59 minutter
  • Innleser: Nina Woxholtt
  • Boken har fått mye god kritikk
  • Godt språk med sterke metaforer

Mørk monolog

Skrivekunsten som blir tatt i bruk av Nina Lykke kan på mange måter minne om de tragiske monologene som ofte blir oppført på mindre scener rundt om i verden. Romanen er nemlig en monolog hvor all teksten i boken stammer direkte fra hovedpersonen, Liv, som leder et dystopisk narrativ. Lydboken er innlest av Nina Woxholtt, som gjør en særdeles god jobb med å fange den dystre og direkte stemningen som preger hele historien.

Oppløsningstendenser er et veldig direkte narrativ, hvor forfatteren tar i bruk en hel del metaforer for å skildre en relativt trist tilværelse. I løpet av lydbokens åtte timer vil du få høre hovedpersonen Liv fortelle rett fra hjertet om hvordan det er å sitte igjen med ingenting, og hvor mørk veien framover kan se ut til å være. Det føles til tider ut som om fortellingen bærer preg av den mørke siden som tradisjonelt har preget den amerikanske popkunst-revolusjonen.

Kritikerrost tragedie

Oppløsningstendenser er definisjonen av en monolog fra bunnen. Liv forteller lytteren i detalj om hvordan det føles når du kommer til et punkt hvor absolutt alt som kan gå galt har gått galt, og du ikke har noe annet valg enn å leve i fattigdom, i triste kår og uten en skulder å gråte på. Skrivekunsten som benyttes i romanen er velutviklet, og du får en følelse av at du virkelig kjenner på smerten til Liv.

Det å lytte til en slik lydbok kan kanskje høres sørgelig ut i teorien, men kritikerne ser ut til å elske det. Anmeldere fra både Aftenposten og Morgenbladet skryter godt av «Oppløsningstendenser», og bokens evne til å skildre de mer negative aspektene av livet i den moderne verdenen. Om du ønsker å lytte til denne kritikerroste og spennende romanen, vil du kunne finne nettopp denne muligheten på flere apper med lydbøker – helt gratis.

Lytt til «Oppløsningstendenser» gratis

Om du ønsker å få et innblikk i de mørke og dystre aspektene av samfunnet som vi ellers ikke liker å høre om, er det ingen tvil om at «Oppløsningstendenser» er en flott lydbok for deg. Og om du ønsker å lytte til boken uten å måtte betale, er det mulig å ta del i gratis prøveperioder ved de aller fleste plattformer som tilbyr strømming av lydbøker. Denne boken passer perfekt for alle som liker ærlige og personlige skildringer.

Oppløsningstendenser
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel