Reisen til Bretton Woods

Maria Berg Reinertsen er utdannet samfunnsøkonom og jobber til daglig som journalist i Morgenbladet. Hun har skrevet flere bøker og Reisen til Bretton Woods fra 2017 høstet svært god kritikk da den utkom. Det har blitt sagt om boken at den er en økonomibok for folk som normalt ikke ville ha kastet seg over økonomisk lektyre. Forfatteren er kjent for sine skarpe analyser av både norsk og internasjonal økonomi. Nå foreligger boken som lydbok.

Lytt til Reisen til Bretton Woods - gratis i 30 dager på Storytel

Hvorfor blir noen land gjeldsslaver mens andre blir kreditorer? Dette er ett av spørsmålene forfatteren har stilt seg i arbeidet med boken som du nå kan lytte til gratis. Det er på båtreisen til Bretton Woods-konferansen at grunnlaget for både Verdensbanken og Pengefondet (IMF) legges. Når økonomene, professorene, bankmennene og embetsmennene legger ut på reisen er det med en idealistisk grunntanke om hvordan verdensøkonomien kan skapes til det beste for flertallet. Mens mennene snakker bombes verden rundt dem til det ugjenkjennelige.

Reisen til Bretton Woods – om hvorfor og hvordan Verdensbanken og Pengefondet ble til

Andre verdenskrig raser mens luksusdamperen Queen Mary legger ut på den farefulle ferden over Atlanteren sommeren 1944. Ombord er noen av tidens skarpeste hjerner innenfor økonomifaget, og den mest kjente av dem er John Maynard Keynes. Briten Keynes kom til å bli 1900-tallets viktigste økonom. I boken er det selve overfarten til Bretton Woods-konferansen vi får innblikk i. Det er utsendinger fra mange land, og forfatteren tar oss med til diskusjonene og samtalene disse imellom.

Du kan nå lytte til Reisen til Bretton Woods gratis

Det er mange fordeler med å velge lydbokformatet! Du kan ta med deg boken på tur, trening eller kjedelige transportetapper. Registrer deg på en av lydbokappene vi anbefaler for å lytte til Reisen til Bretton Woods gratis i en begrenset periode! Kanskje fristes du også av spenningstett lektyre med Kepler, moro for hele familien med Klatremus av Thorbjørn Egner eller Michelle Obamas selvbiografi? Valget er ditt, og du kan være medlem så lenge du selv ønsker det.

Reisen til Bretton Woods
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel