Rødstrupe

Jo Nesbø er ikke bare en av de fremste forfatterne i Norge, han er nemlig også en stor personlighet på tvers av hele verden – dette er ikke uten grunn. Nesbøs serie om den turbulente politietterforskeren Harry Hole har solgt millioner av eksemplarer på verdensbasis, og det lages til stadighet filmer av bøkene i serien. «Rødstrupe» lest av Dennis Storhøi, er den tredje boken i serien, og regnes generelt sett som et av seriens store høydepunkter.

Lytt til Rødstrupe - gratis i 30 dager på Fabel

Jo Nesbø mottok Bokhandlerprisen for «Rødstrupe» etter at den først ble utgitt i 2005, og boka har i senere tid blitt kåret til den aller beste norske kriminalromanen gjennom tidene. Du kan lytte til historien gratis på lydbok om du er ute etter spenning og nerver.

Lytt til Rødstrupe - gratis i 30 dager på Fabel

Det er ikke uten grunn at boka står så høyt i aktelse blant både kritikere og resten av befolkningen – handlingen er nemlig særdeles spennende og unik. Handlingen er satt i Norge, og den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton kommer på besøk til Oslo. Harry Hole arbeider med sikkerheten rundt Clintons besøk, men ting går plutselig galt, og midt i all forvirringen ender Hole opp med å skyte en av de amerikanske Secret Service-agentene. Boka følger hendelsesforløpet som følger denne uheldige hendelsen. Leseren, eller lytteren, vil kunne bli med Harry Hole på en nervepirrende reise etter han blir overført til Overvåkningspolitiet, og strever med hans instinktive trang til å ta saker i sine egne hender.

Spenning på hjemmebane

Vi har alle hørt om politidramaer som finner sted i utlandet, gjerne på de amerikanske gatene. Men når det gjelder «Rødstrupe» kan du oppleve den samme spenningen på hjemmebane, ettersom handlingen utfolder seg i Oslo. Om du er glad i bøker som velger å fokusere mest på action og spenning, til forskjell fra mer eteriske konsepter, er det ingen tvil om at du kommer til å like «Rødstrupe». Boka klarer å balansere en rekke alvorlige temaer, med et ønske om å fremme tempo og følelsen av kinetisk skrivekunst. Dette blir gjort på et vis som er vanskelig å kjenne igjen fra noen annen lydbok, og om du føler for å lytte til en gratis lydbok med fokus på spenning, er «Rødstrupe» midt i blinken.

Lytt til Rødstrupe gratis

Om noe av det du har lest i denne anmeldelsen virker innbydende, er det mange måter du kan lytte til lydboken helt gratis. Rødstrupe har en spilletid på 921 minutter, og er tilgjengelig på en lang rekke strømmetjenester som baserer seg på lydbøker. De aller fleste av disse strømmetjenestene tilbyr gratis prøveperioder, hvor du kan lytte til hvilken som helst lydbok helt gratis innen et visst tidsrom. På dette viset slipper du å forplikte deg til noen som helst betaling, og du vil fortsatt kunne nyte et enormt utvalg lydbøker, deriblant Rødstrupe og de andre bøkene i serien om Harry Hole. Perfekt for deg som ønsker å oppleve spennende og innbydende lydbøker, helt uten noen som helst form for kostnad.

Rødstrupe
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel