Romaner

Spørsmålet er om det finnes noe mer avslappende enn å lytte til eller lese en god roman? Å få synke inn i en annen virkelighet og grave seg ned i en episk fortelling som strekker seg over flere år, eller en spennende neglebiter som er umulig å legge fra seg. Forskning viser at romanlesing er bra for å motvirke stress i tillegg til å være et viktig verktøy for å utvikle sine empatiske evner. Det spiller ikke så stor rolle om du leser en kriminalroman eller en nobelprisvinner i litteratur, så hva venter du på?

Her finner du tips til de beste romanene på lydbok.

Hør på romaner gratis:
Fabel
Storytel

Tips på bra romaner

Bienes historie
Bli hvis du kan - Reis hvis du må
Bror din på prærien
Den siste vikingkongen: Djevelens rytter
Dette livet eller det neste
En moderne familie
Søsterklokkene
En sang fra fortiden
En sjøens helt. Krigerens hjemkomst
En sjøens helt. Skogsmatrosen
Jomsviking
Leksikon om lys og mørke
Liebhaberne
Markens grøde
Meg eier ingen
Oppløsningstendenser
Så mye hadde jeg
Størst av alt
Forbilde
1968
Britt-Marie var her
Byens spor - Ewald og Maj
Arv og miljø
Sagaen om Isfolket

Finn en roman for deg

Det spiller ingen rolle om du foretrekker historiske romanserier som Per Anders Fogelströms Stadserie og Vilhelm Mobergs klassiske utvandrerepos om Kristina og Karl-Oskar som søker lykken i det nye landet, eller om du tiltrekkes mer av Stephen Kings spennende skrekkroman "Det" om sju elleveårige barn som, i tillegg til å håndtere barndommens utfordringer med mobbing og foreldrekonflikter, også tvinges til å møte en utgammel ondskap som truer med å drepe dem alle. Du kommer aldri til å angre på at du lyttet til en roman. Noen romaner har potensialet til å ta deg med på en reise som du ikke engang visste at du ville bli med på, åpne opp verdener som du ikke engang visste fantes og vekke følelser som du ikke visste at du hadde.

Med en god roman i ørene blir hver oppgave litt morsommere. Hvorfor ikke henge opp klesvasken med Arthur Dent fra Douglas Adams romanserie "Haikerens guide til galaksen" eller begi deg ut på joggetur med heksene fra Mats Strandberg og Sara Bergmark Elfgrens Engelsforstrilogi der startskuddet er den spennende boken Sirkelen? Og kjennes det ikke bedre å sutre om tingenes tilstand når du har selskap av Ove i Fredrik Backmans underholdende roman "En mann som heter Ove"? Spørsmålet er ikke hvilken roman du skal lytte på. Spørsmålet er hvilken roman du skal starte med.