Så mye hadde jeg

«Så mye hadde jeg» er en lydbok skrevet av en av Norges mest anerkjente samtidsforfattere, nemlig Trude Marstein. Denne lydboken som du nå kan lytte til gratis er regnet som hennes kommersielle gjennombrudd, og en av de mest treffende og nære verkene hennes. Hun har vunnet flere priser gjennom karrieren sin, og klarer å sette fingeren på det nære menneskelige, følelser av tilhørighet, lidenskap og meningen med livet på en uredd måte gjennom hovedpersonen Monika.

Lytt til Så mye hadde jeg - gratis i 30 dager på Fabel
  • Spilletid: 18 timer, 40 minutter og 2 sekunder
  • Innlest av Charlotte Frogner
  • Først utgitt i 2018

Handling

Lydboken som du kan lytte til gratis via lydbokapper passer godt for lyttere som liker å høre realistiske skildringer om mennesker gjennom flere år, og som også kan kjennes igjen fra virkeligheten. I denne romanen blir du kjent med Monika som er hovedpersonen. Hun følges gjennom fem tiår, fra Monika er tretten år til hun er femtiåtte år. Gjennom disse årene er hun på søken etter bekreftelser, meningen med livet, frihet og den evige lengselen etter et rikt liv.

Lengselen som beskrives gjennom Monika disse årene utvikler seg, og hun opplever stadig hvordan alt glipper for henne og forsvinner. Hun klarer ikke å holde fast på det hun ønsker. Dette kommer godt fram gjennom hennes forhold til menn. Lydboken tar leseren med fra mann til mann. Fra professoren hun har et forhold til, til Geir som hun blir samboer med og får et barn sammen med, til de andre mennene som er en del av livet hennes.

Livserfaring

Som lytter til lydboken, får du et psykologisk portrett av en sterk kvinne. Trude Marstein er kjent for å skrive sterkt om barn, alenemødre, utroskap og konflikter i familien. Alle disse temaene samler hun her sammen i ei bok. Dialogene er treffende og direkte, og konfliktene er gjenkjennelige for lytteren. De vanskelige emnene blir ikke dyttet vekk, men behandlet treffende. Liv, eksistens, oppgjør mot normer, kvinners forhold til menn, seksualitet og selvstendighet blir rikt behandlet i verket.

Monika er hovedpersonen som gjør opprør hele livet. Du som lytter får både irritasjon og sympati for kvinnen som fra barndommen tenker annerledes enn sine to søstre. Hun velger ikke et tradisjonelt kvinneyrke, gifter seg ikke for å stifte familie og er hele tiden på søken etter frihet. Økonomisk frihet og følelsesfrihet. Dette er en lydbok hvor du kan høre hennes refleksjon over redsel og lengsel, to faktorer som kjemper mot hverandre og det hun oppnår i livet.

Lytt til «Så mye hadde jeg» gratis

Via diverse lydbokapper kan du nå lytte til boka uten kostnad en begrenset periode. Bli bedre kjent med Monika – ei kvinne mange kan kjenne seg igjen i. Alt fra hennes utradisjonelle valg og verdier, til hennes jag etter frihet, lidenskap og søken etter noe mer. Monika poengterer selv at alt hun opplever en dag er fortid. Som voksen kvinne ser hun moren i seg selv. Går det an å rømme fra bakgrunnen sin og oppnå egne lengsler og friheter som det drømmes om?

Så mye hadde jeg
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel