Sagaen om Isfolket

Sagaen om Isfolket er en omfattende bokserie av den norsk-svenske forfatteren Margit Sandemo.

Lytt til Sagaen om Isfolket - Gratis i 30 dager på Storytel

Om Sagaen om Isfolket

Det er mange som har hørt om Sagaen om Isfolket, men det er kanskje ikke så mange som faktisk har lest bøkene i nyere tid. Med mulighet for å høre noen av bøkene (å lese eller høre alle vil ta sin tid) gratis som lydbok er det kanskje mulig å ta steget ut i Margit Sandemos univers.

Serien Sagaen om Isfolket omfatter til sammen hele 47 bøker, og alle er på omtrent 250 sider. Med et totalt opplag på over seks millioner er denne serien et eksempel på det ekstremt produktive forfatterskapet til Sandemo. Hele serien ble utgitt i løpet av bare ca. åtte år, i perioden 1982–1989.

Historien er omfattende, men følger en slekt som er rammet av en forbannelse. I hver generasjon er det én person som er valgt ut som den som bærer forbannelsen, og historiene dreier seg blant annet om hvordan man kan velge å kjempe mot ondskapen, eller akseptere den.

Det vil selvfølgelig være mange som argumenterer for at dette er masseprodusert underholdning, men Sagaen om Isfolket fikk en lojal gruppe med lesere, spesielt i løpet av årene som serien ble utgitt. Det kan også nevnes at alle bøkene opprinnelig ble skrevet på svensk, og oversetteren må ha hatt en tøff oppgave med å følge tempoet til Sandemo.

For hvem er Sagaen om Isfolket i dag?

Noen vil helt sikkert avfeie Sagaen om Isfolket som et gufs fra åttitallet, men det er for enkelt. Ja, bokserien er svært omfattende – kanskje litt unødvendig omfattende – men historien i bunn er fengende. Det er lov å prøve ut en av bøkene og se om konseptet fungerer for deg.

Lytt gratis til Sagaen om Isfolket

Du kan lytte til denne lydboken, og mange andre, helt gratis i 30 dager på Storytel.

Sagaen om Isfolket
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel