Eksklusiv kampanjekode: Storytel gratis i 30 dager

Sjakknovelle

Under sin reise på en luksuriøs dampbåt på vei fra New York til Buenos Aires i Argentina, møter en gruppe sjakkelskere den russiske verdensmesteren Mirko Czentovic. I denne lydbok hører vi om det kjølige og arrogante sjakkgeniet, som under sin reise til en turnering blir utfordret av disse sjakkentusiastene til å spille et parti sjakk. Vi treffer også på en annen passasjer ombord i dampbåten, og vi skal også bli bedre kjent med den mystiske Dr. B.

Lytt til Sjakknovelle - gratis i 30 dager på Storytel

Stefan Zweig var en østerriksk forfatter, journalist og dramatiker med jødisk opphav. Han ble født i 1881 og var på høyden av sin karriere i 1920- og 1930-årene. Han var, sammen med sine venner Sigmund Freud og Richard Strauss, blant verdens mest leste forfattere. Når Hitler kom til makten flyttet Zweig til England, og senere USA og Brasil. Lytt gratis til Sjakknovelle som ble utgitt 1942 og som ble forfatterens siste verk, før han samme år begikk selvmord sammen med sin kone.

Handling

Ombord i dampbåten til Buenos Aires overtales den russiske verdensmesteren i sjakk, Mirko Czentovic, spille et parti sjakk med en av en gruppe sjakkentusiaster. Verdensmesteren vinner selvfølgelig partiet, men under neste parti kommer tilfeldigvis en annen passasjer forbi. Dette er den mystiske Dr. B, og han begynner å gi amatøren gode råd i spillet, som da ender uavgjort. Dr. B overtales til å spille mot verdensmesteren, og til alles store forundring greier han å vinne over Czentovic.

Lytt til Sjakknovellen gratis

Det er en egen sjarm i å lese bøker, men det er vanskelig å gjøre det når du er på farten. Lydbøker derimot kan gi deg mange timers underholdning, og opplysning, selv om du ikke sitter i godstolen hjemme. Lydbøker er lette å høre på via en av de mange applikasjonene som du kan laste ned. Bruk en av applikasjonene på vår nettside til å høre Sjakknovellen og mange andre klassikere gratis i en begrenset periode.

Sjakknovelle
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel