Snømannen

«Snømannen» er den syvende boken i den mye omtalte serien om Harry Hole fra Jo Nesbø. Igjen klarer Nesbø å imponere, både med imponerende tekster og groteske skildringer av en kald krig mellom en iskald seriemorder og rettferdigheten. Morderen har gått inn i krigen for å vinne, og ingen spor kommer gratis.

Lytt til Snømannen - Gratis i 30 dager på Fabel
Handlingen skjer i Oslo og Bergen, hvor Hole trekker en rød tråd mellom en rekke bortføringer som har skjedd de siste ti årene. Hvorfor har gifte kvinner med barn bare blitt borte uten spor, alltid rundt årets første snøfall? Saken vil vise seg å være vanskelig å løse når en stum snømann viser seg å være eneste vitne, gang etter gang.

Hole klarer ikke å slå seg til ro når de står overfor så mange tragedier, og helt uten spor på hvor ofrene har blitt av. Ledetrådene Hole og hans nye kollega Katrine Bratt finner, vil lede dem til en grotesk seriemorder som dreper uskyldige kvinner og bygger snømenn. Frykten for hvem som skal bli neste offer henger over politibetjentene mens de innser at de ikke kan gjøre mye annet enn å vente på at morderen skal slå til igjen. Samtidig som morderen puster Oslo-politiet i nakken sliter Hole med forholdet til alkohol, sin store kjærlighet og sine egne indre demoner. Vi blir også her bedre kjent med Harry Hole sitt indre liv og problemer.

Snømannen på Lydbok

«Snømannen» er tilgjengelig både som bok, film og nå også nyinnspilling på lydbok. I lydboken vil du høre Dennis Storhøi som Harry Hole, over en periode på 15 timer og 40 minutter. Jo Nesbøs bøker og lydbøker kan du finne på nett i en rekke ulike lydbokapper. Totalt har det nå blitt skrevet 12 bøker i serien om Harry Hole, som startet med Flaggermusmannen i 1997. Nyeste utgivelsen i serien, Kniv, ble gitt ut i 2019. Harry Hole er uten tvil en av de mest kjente fiktive personene i Norge, og bøkene om han har gjentatte ganger vunnet priser for sin gode litteratur. Lydboken her er uten tvil en nødvendighet for alle krimelskere.

Lytt til Snømannen gratis

Jo Nesbø er mer enn bare en forfatter, han er også en utdannet økonom, aksjemegler, journalist og vokalist i bandet Di Derre. Nesbø har jobbet hardt, og har ikke fått noe gratis. Men her vil vi fokusere på hans karriere som forfatter, som har hatt stor suksess. Han er mest kjent for sin serie om politietterforskeren Harry Hole og for sine barnebøker om Doktor Proktor. Tittelen Hodejegerne og også kjent for de fleste nordmenn. Til sammen har de blitt oversatt til ca. 40 språk og har solgt over 30 millioner fysiske eksemplarer. Noen titler som Flaggermusmannen, Rødstrupe, Panserhjerte og Hodejegerne har vunnet flere priser. Den største er kanskje Rødstrupe med sin pris fra Nitimen i 2004 for tidenes beste norske krimroman.

Snømannen
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel