Søsterklokkene

Om en har håp om å bli en særdeles god forfatter, er det viktig å være i stand til å tilpasse seg flere forskjellige elementer. I hans historiske roman «Søsterklokkene» klarer forfatter Lars Mytting å bevise at han ikke har noe som helst problem med å skrive spennende romaner, enten handlingen finner sted i den moderne verden, eller et par hundre år tilbake i tid – «Søsterklokkene» er en lydbok som transporterer deg tilbake til 1879.

Lytt til Søsterklokkene - gratis i 30 dager på Fabel
  • Søsterklokkene ble publisert i 2018, og lydboken har en spilletid på 12 timer
  • Lydboken er produsert av LBF, og er innspilt på bokmål av Kai Remlov

Historisk spenning

Handlingen i «Søsterklokkene» utspiller seg i en tradisjonell norsk dal, i en tid hvor ingenting kommer gratis – du må arbeide for tilværelsen, og dette er ikke alltid en smal sak. Mytting bruker fengslende språk for å skildre omgivelsene i dalen, og det kan til tider minne om den nasjonalromantiske epoken, hvor store deler av fokuset innen visuell kunst og litteratur ble lagt på det å legge vekt på de unike omgivelsene vi kan finne her til lands.

Fortellingen baserer seg på et par kirkeklokker, «Søsterklokkene», som ble støpt til minne om et par siamesiske tvillinger som var født og oppvokst i dalen. Det ble sagt at det fantes aspekter ved dette tvillingparet som var nærmest overnaturlige, nærmest ikke en del av denne verden. En dag vevde disse søstrene et bilde som ble sagt å vise fremtiden. Historien baserer seg sterkt på kirken som huser klokkene, og utviklingene som følger dem.

Nye ideer i gammel tid

«Søsterklokkene» kan fenge både tilhengere av landets største nasjonalromantiske verker, samt lesere som foretrekker moderne drama. Dette skyldes det faktum at forfatteren har klart å veve en rekke nye ideer og konsepter inn i en fortelling som utspiller seg i gammel tid. Denne unike blandingen har ført til at «Søsterklokkene» er en særdeles unik lydbok, med særpreg man ikke ofte finner ellers. Om det høres ut som noe for deg, finnes det gratis forhåndsvisninger på nett.

Kritikerne ser hvertfall ut til å være storfornøyde med Lars Myttings prestasjon – «Søsterklokkene» har høstet enormt gode kritikker fra et stort antall publikasjoner. Romanen har fått både terningkast 5 og 6, og de fleste anmeldere roser Mytting for hans evne til å veve en lang rekke aspekter inn i en og samme historie. Fortellingen ser til tider ut til å balansere mellom det mer eteriske og det legemlige, noe som fører til at romanen er rik på dimensjoner.

Lytt til Søsterklokkene gratis

Om du ønsker å ta deg et dypdykk i dalen hvor søsterklokkene ringer, er det ingen tvil om at du bør lytte til «Søsterklokkene» på lydbok, noe du kan gjøre helt gratis. De aller fleste tjenester som tilbyr strømming eller salg av lydbøker inkluderer nemlig muligheten for en gratis prøveperiode. Om du registrerer deg for en slik periode kan du lytte til hvilken som helst lydbok, helt uten ytterlige kostnader eller videre forpliktelser.

Søsterklokkene
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel