Både Storytel og Fabel lar deg lytte til et hav av bøker skrevet av både norske og utenlandske forfattere. Det kan være vanskelig å vite om du skal velge Storytel eller Fabel for å lytte til lydbøker, ettersom det finnes mange likhetstrekk mellom de to. Begge strømmetjenestene er abonnementsbaserte, og som kunde betaler du en fast pris i måneden. I tillegg er begge forholdsvis enkle å bruke og har raske søkefunksjoner. Samtidig finnes det små – men likevel betydelige – forskjeller som kan hjelpe deg å ta en endelig avgjørelse.
Du kan teste ut både Storytel og Fabel gratis før du bestemmer deg. Etter at du har registrert en bruker begynner prøveperioden, og etter endt periode fornyes abonnementet ditt automatisk med mindre du sier det opp først. Med andre ord kan du få et inntrykk av Storytel vs Fabel, slik at du helt gratis kan finne ut hvilken tjeneste du synes er best. De små forskjellene er ofte avgjørende for hvilken tjeneste du ender opp med å abonnere fast på. La oss se på noen av de viktigste ulikhetene.
Som abonnent på Storytel kan du lytte så mye du vil hver eneste måned, uten å betale noe ekstra. Denne fordelen har du ikke med Fabel, men her finner du en «butikk» du kan kjøpe og strømme bøker fra. Storytel har i tillegg et større utvalg. Selv om et abonnement her er dyrere enn et fra Fabel, kan det derfor i lengden være billigere å bruke Storytel. Når du ser på abonnementspriser for å vurdere om du vil bruke Fabel eller Storytel, er dette verdt å huske på.
Storytel gir deg lydbøker på flere forskjellige språk, inkludert norsk, svensk og engelsk. Du kan velge mellom ulike kategorier, og du får bøker både til barn og voksne. Som ny bruker kan teste ut Storytel gratis i 14 dager, hvor du får tilgang til alt appen har tilgjengelig. Det finnes ulike abonnementer, og den billigste – som heter Unlimited – koster 189 kroner i måneden. Family-abonnementer lar to voksne og to barn strømme for 249 kroner i måneden, mens Family Plus lar totalt seks personer strømme for 309 kroner i måneden.
I din egen bokhylle på Storytel kan du som abonnent lagre bøkene du ønsker å lese. Slik finner du enkelt fram til dem når de skal leses, og alt er oversiktlig. Å spille av bøkene er enkelt. Spoleknapper lar deg spole 15 sekunder fram eller tilbake, og i tillegg finnes det en funksjon som lar deg velge spolehastighet. Du finner også e-bøker på appen, som er perfekt å lese fra for eksempel et nettbrett. Å bruke Storytel når du er i utlandet er også problemfritt.
Et abonnement hos Fabel koster 169 kroner i måneden, og du kan som nevnt kjøpe bøker. Dette gjelder også bøker som ikke er tilgjengelig i appen. Ønsker du å teste ut tjenesten er den første måneden helt gratis. Det finnes ingen bindingstid på abonnementet. Også her er bøkene delt opp i ulike kategorier, hvilket gjør det lett å finne fram til nye bøker. Fabel er spesielt god på krimlitteratur, og i tillegg til bøker finner du blant annet podkaster du kan lytte til på Fabel.
Med Fabel kan du laste ned bøkene dine til offline, slik at du kan lytte til dem når du ikke har tilgang til internett. Dette er en fordel dersom du ikke ønsker å bruke opp egen mobildata, men samtidig vil kunne ha bøker på øret mens du for eksempel er ute og går. Her er det bøker for både store og små, og foruten krim finner du dokumentarer, barnebøker, ungdomsbøker og lignende. Både nye og gamle utgivelser vil være å oppdrive når du abonnerer på denne tjenesten.
Både Storytel og Fabel er to gode tjenester som byr på mye bra. Når du utforsker dem kan du finne at begge har funksjoner du kanskje hadde hørt at bare en av dem hadde, ettersom de er i stadig utvikling. Så hvilken app skal du velge? Fabel eller Storytel? Storytel har et noe bedre tilbud siden de lar deg lytte ubegrenset, selv om et abonnement hos Fabel i teorien er billigere. I tillegg har Storytel et litt større utvalg, samt mer å velge mellom av abonnementer. Derfor er denne tjenesten hakket bedre enn Fabel.