The Black Swan

The Black Swan er skrevet av forfatteren Nassim Nicholas Taleb. Dette er en lydbok som handler om den ekstreme virkningen av sjeldne, uforutsigbare og tidligere begivenheter, men også den menneskelige tendensen til å finne forenklede forklaringer på disse hendelsene i ettertid. Dette er noe som Taleb kaller Black Swan-teorien. Alle prøver å finne en forklaring til når noe uforutsigbart skjer, spesielt når det som skjer er ganske stort. Fokuset er ofte på detaljene når dette skjer, men kanskje det ikke skal være det?

Lytt til The Black Swan - gratis i 30 dager på Storytel

Boken er en del av Talebs serie som heter Incerto. Her finner du andre bøker inkludert Fooled by Randomness (2001), The Bed of Procrustes (2010), Antifragile (2012) og Skin in the game (2018) og så klart The Black Swan (2007). I denne lydboken som du kan lytte til gratis blir du vist hvordan vi kan slutte å prøve å forutsi alt, og heller dra nytte av usikkerheten som finnes. Hvorfor fortsetter vi å fokusere på detaljene, og ikke de store begivenhetene?

Handlingen i the Black Swan

Denne boken handler om the Black Swan, de tilfeldige hendelsene som ligger til grunn for livene våre, fra bestselgere til verdens katastrofer. Effekten av disse begivenhetene kan være store, men også umulige å forutsi. Mennesker prøver alltid å rasjonalisere når slike ting skjer når de kanskje ikke skulle ha gjort det. Boken viser deg også at det ikke er vanskelig å se the Black Swan, det er noe som kan identifiseres hele tiden rundt oss.

Hør på lydboken the Black Swan gratis

Hør på lydboken gratis og visdomsordene fra Nassim Nicholas Taleb ved å prøve noen av de lydbok-appene på siden. Når du har fått tilgang til lydboken kan du begynne å analysere dine Black Swans i livet, eller bare leve med at uforutsigbare ting skjer, istedenfor å analysere de. Boken vil iallefall få deg til å tenke på en helt annet måte når ting skjer. Kanskje du til og med lærer å ikke fokusere mye på detaljene? Men heller på de store begivenhetene?

The Black Swan
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel