Trærnes hemmelige liv

Boken Om Trærnes hemmelige liv er opprinnelig utgitt på tysk i 2015 og oversatt til norsk av Cecilie Horge Walle. Den er informativ og passer for alle som ønsker å lære mer om trærne og skogen. Boken ble en bestselger i hjemlandet og har høstet god kritikk i andre land, inkludert Norge. Teksten er faglig, men skrevet på en engasjerende og lett måte som ikke gjør den kjedelig. Trærnes hemmelige liv finnes i ulike formater, inkludert en flott illustrert utgave av boken, og den er tilgjengelig på lydbok.

Lytt til Trærnes hemmelige liv - gratis i 30 dager på Storytel

Peter Wohlleben er en tysk skogforvalter i vest-Tyskland som elsker livet sitt ute i naturen. Til daglig forvalter han skog med bøketrær i Hümmel, men han har skrevet artikler og bøker om økologi og natur i en årrekke. Miljø og klima er viktige tema i dagens samfunn, og Wohlleben tilføyer verdifulle tanker om disse. Blant annet har han skrevet en bok om dyr som heter Dyrenes indre liv, som handler om dyrs særtrekk og personligheter. Trærnes hemmelige liv skildrer opplevelser med trær som Wohlleben ønsker å dele, og boken kan høres gratis på lydbok.

Hva handler Trærnes hemmelige liv om?

Boken er en hyllest til trærne og livet de lever. Du lærer mye om hvordan økosystemet i skogen fungerer og hvor sentral trærne er for dette systemet. Wohlleben presenterer teori om hvordan trærne kommuniserer gjennom røttene under dem, som fører til at trærne beskytter hverandre og skaper et fellesskap. Han ser på dem som levende, følende og nærmest bevisst – og denne lidenskapen kommer tydelig fram gjennom teksten. Kjærligheten han har til skogen er nesten til å ta og føle på, og du føler en tiltrekning til skogen selv.

Hør Trærnes hemmelige liv gratis

Du kan høre boken gratis i en begrenset periode ved å prøve en av de ulike lydbokappene på siden vår. Lydboken er 7 timer og 23 minutter lang, og er innlest av Elisabeth Vatn. Stemmen hennes er rolig og behagelig å lytte til, så det passer utmerket med en tur i skogen når du hører på lydboken. Finn frem gode sko, hodetelefoner og kom deg ut i naturen. Ta deg tid, sett deg ned på en stein og observer trærne mens Wohlleben forteller deg hva som foregår under føttene dine.

Trærnes hemmelige liv
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel