Ulovlig norsk

Ulovlig norsk av Maria Amelie er en sterk historie om ung kvinne som hører til i Norge, men som oppholder seg i landet ulovlig sammen med foreldrene sine. Lydboken følger Maria Amelies reise fra barn til voksen kvinne. Den skapte stor debatt da den kom ut om hva slags rettigheter udokumenterte innvandrere skal ha. Nå kan du høre den på lydbok gratis.

Lytt til Ulovlig norsk - gratis i 30 dager på Fabel

Lydboken er basert på dagbøkene Maria Amelie skrev da familien måtte flykte fra hjemlandet og helt til hun er ferdig med utdannelsen sin på NTNU i Trondheim. I Norge er hun først skeptisk til å lære seg norsk og bli en del av samfunnet, men så lærer hun seg språket i rekordfart og begynner på en skole i nærmiljøet.

En ulovlig nordmann

På skolen blir hun raskt en del av samfunnet utenfor flyktningmottaket. Hun får mange venner og gjør det godt på skolen. Samtidig får foreldrene hennes dårlige nyheter: de har ikke fått lovlig opphold i Norge. Da bestemmer de seg for å bli likevel, men de har ingen rettigheter eller muligheter til å jobbe lovlig. De kan sendes ut av landet uten forvarsel.

Maria Amelie nekter å la dette ødelegge for drømmene hun har. Når de andre i klassen begynner å søke seg til universitetet og høyskoler, tar hun en sjanse og søker seg til NTNU. Hun kommer inn, og blir straks en del av studentmiljøet. Dette er historien om hvordan det var å leve ulovlig i Norge. Nå kan du høre på den på lydbok gratis.

Lytt til Ulovlig norsk gratis

Denne lydboken har fått strålende anmeldelser i Norge, og flere skryter av hennes evne til å reflektere over livet sitt og skrive om hvordan det er å være ung og usikker på fremtiden. Hun har et klart og godt språk, og forteller en levende historie. Det høres ut som en trist bok, men hun skriver også om oppturer og vennskap.

Denne lydboken passer for deg som har lyst til å lese en historie fra virkeligheten. Det er få av oss som har innsikt i akkurat den verdenen som Maria Amelie levde i. Den varer i 6 timer og 40 minutter, og er lest inn av Silje Storstein. Hør den på lydbok gratis i en begrenset tidsperiode på en lydbokapp som passer bra for deg.

Ulovlig norsk
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel