Anne fra Bjørkely

Romanen er skrevet av canadiske Lucy Maud Montgomery. I 1908 ga hun ut Anne fra Bjørkely, som var hennes første bok i serien om Anne Shirley. Den foreldreløse Anne har en del likhetstrekk med Montgomery selv, som at de begge var foreldreløse. Nyt boken som lydbok, og bli med inn på Annes eventyr og utfordringer som ung kvinne på tidlig 1900-tallet. Det er totalt 11 bøker i serien, og bøkene følger Anne fra hun er 11 til 16 år.

Lytt til Anne fra Bjørkely - gratis i 30 dager på Fabel

Lytt til historien om Anne helt gratis. Anne fra Bjørkely finner sted i den oppdiktede småbyen Avonlea i Canada. Anne er foreldreløs, og blir som 11-åring sendt til det eldre søskenparet Marilla og Matthew Cuthbert og gården deres Bjørkely. Det første møtet deres blir dessverre ikke helt som ventet, ettersom søskenparet hadde ønsket seg en gutt, slik at han kunne hjelpe til på gården. I stedet får de Anne, en drømmende, snakkesalig og tenkende ung jente.

Hvem vil like Anne fra Bjørkely?

Den første boken om Anne var i begynnelsen for lesere i alle aldre, men etter hvert har den blitt sett på som en barnebok. Likevel blir den klassiske historien om Anne ansett som en idyllisk fortelling, som alle kan smile over når de leser eller lytter til den. Noe av det spesielle er at du får følge Annes barndom på gården, en jente litt utenom det vanlige på hennes tid, som utstråler selvsikkerhet, usedvanlig tankegang og drømmende fantasi.

Hør Anne fra Bjørkely gratis

Anne fra Bjørkely er en klassisk historie som har klart å få mange til å smile i mer enn 100 år. Nå har du muligheten til å kunne høre lydboken helt gratis i en begrenset periode ved å prøve en av lydbokappene på siden. Her vil du også finne mange andre spennende bøker du kan lytte til helt gratis. Så hva venter du på – lukk øynene og følg Anne inn i hennes eventyr og opplevelser på gården Bjørkely!

Anne fra Bjørkely
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel