Podimo

Det er ikke lenge siden mange norske podkaster forsvant bak en betalingsmur. Hvor ble det av dem? Svaret er at du finner dem hos Podimo. Podimo er en ny app som inneholder lydbøker, e-bøker og mengder av podkaster, og du kan teste den helt gratis i to uker. Noen podkaster kommer fra store radiokanaler, og omfatter alt fra nyheter og sport til underholdning. Finn innhold fra NRK og P4, eller eksklusive podkaster som er laget spesielt for Podimo. Her finner du mengder av norske podkaster, og tusenvis av norske bøker via mobilen. Lytt til dem via WiFi eller last ned favorittene dine slik at du kan lytte til dem når du er ute og trener, når du er på telttur eller når du ligger i senga. Del episoder med andre eller hold de eksklusive hemmelighetene for deg selv.

Prøv gratis i 14 dager

Når du registrerer deg via nettsiden til Podimo, får du prøve appen gratis, med fri tilgang i hele 14 dager. Det finnes til og med eksklusive tilbud som gir deg enda lengre prøvetid, så her er det bare å lete etter gode tilbud. Gratis prøvetid i 14 dager gjelder bare dersom du går inn på nettsiden til Podimo. Når prøveperioden er over, velger du om du vil si opp abonnementet eller betale en månedlig eller årlig pris for å fortsette å lytte til innholdet deres.

Eksklusiv kampanjekode: Prøv Podimo gratis i 45 dager - Klikk her

Pris

Det er fire ulike abonnementer å velge blant. Det billigste heter Premium. Med dette abonnementet kan du fritt lytte til podkaster, og du kan lytte til lydbøker i ti timer per måned. Dersom du ønsker å lytte mer enn det, bør du velge Premium PLUS, som gir deg ubegrenset tilgang til hele nettsiden. Begge disse mulighetene finnes som månedlige eller årlige abonnement. De årlige abonnementene koster mindre per måned, men har samtidig lengre bindingstid.

  • Premium månedlig abonnement koster 79 kroner i måneden
  • Premium årlig abonnement koster 599 kroner i året
  • Premium PLUS månedlig abonnement koster 169 kroner i måneden
  • Premium PLUS årlig abonnement koster 1250 kroner i året

Etter 14 dagers gratis bruk, går abonnementet automatisk over til Premium PLUS, men du kan endre dette gjennom å logge deg inn på kontoen din og velge et annet abonnement. Selvsagt kan du også si opp abonnementet når som helst.

Slik fungerer Podimo

Du finner Podimo i App Store og Google Play, og du laster enkelt ned appen til mobilen din. Utforsk innholdet i 14 dager og prøv alle funksjoner uten å forplikte deg til noe som helst. Finn kjente podkaster, bøker innen en rekke sjangere og et bibliotek som bare vokser for hver dag som går. Klikk på en bok eller podkast som virker interessant. Velg om du vil lytte til den der og da, eller last den ned til senere bruk. Du kan selvsagt spole fram og tilbake, ta pauser og fortsette igjen der du slapp.

Vurdering

Podimo har kjøpt rettighetene til mange norske podkaster. Du kan like eller mislike dette, men det er en trend at ting forsvinner bak betalingsmurer. Fordelen med Podimo er at du bare trenger ett abonnement for å finne alle favorittene dine. Tilbakemeldingene fra brukerne er generelt gode, selv om appen hadde et par oppstartsproblemer. Du kan velge ulike abonnementer, basert på hvor mye du lytter til e-bøker, og hvor lenge du vil binde deg til å bruke appen.

Sammendrag av appen

Det rimeligste abonnementet passer fint for deg som bare lytter til podkaster og ikke er like interessert i lydbøker. Vil du ha fri tilgang til begge deler, velger du Premium PLUS. Du kan selvsagt endre abonnementet når som helst. Dette er en brukervennlig app, der bøker og podkaster er sortert etter kategorier som gjør det enklere å finne fram i det store utvalget. Last ned favorittene dine for å lytte til dem uten dekning eller uten å bruke data.


Vanlige spørsmål og svar

Kan jeg invitere en venn til å prøve Podimo?

Du kan sende favorittepisoden din til venner og bekjente og dermed friste dem til å laste ned Podimo.

Er det mulig å lytte/lese uten mobildekning?

Ja. Innholdet kan lastes ned og lagres på mobilen din. Dette er likevel enklest dersom du har Premium PLUS, ettersom Premium bare gir deg ti timer med lydbøker per måned.

Har Podimo et godt norsk utvalg?

Ja. Her finner du bøker og podkaster laget av kjente nordmenn. Flere av podkastene kommer fra store radiokanaler.

Hvordan kan jeg avslutte abonnementet mitt?

Du har full kontroll over abonnementet ditt ved å logge deg inn på Min Side. Der kan du endre eller si opp abonnementet når det passer.

Kan jeg bruke 14 dagers prøveperiode på alle abonnementer?

Tilbudet om 14 dagers prøveperiode gir deg ubegrenset tilgang i to uker. Deretter blir du fakturert for Premium PLUS, dersom du ikke endrer abonnementet ditt.

Kan jeg bruke Podimo på PC?

Podimo er bare til bruk på mobilen. Du kan lytte til utdrag på PC, men appen kan ikke lastes ned til PC eller Mac.