Gratis lydbøker for barn

Leter du etter gratis lydbøker for barn? Her tipser vi om gode lydbøker til barn som du kan prøve gratis hos de ulike appene. Se gjennom våre tips og se om det finnes en lydbok som både du og barnet ditt vil lytte på. Det finnes mange innleste barnebøker på lydbok å velge blant.

Eksklusiv kampanjekode: Lytt til alle lydbøker for barn gratis på Storytel - gratis i 30 dager

Akkurat som voksne elsker barn gode fortellinger. Barn har dessuten den unike evnen til å bruke fantasien til å ta til seg fortellingen de hører eller leser på en utrolig engasjert måte. Ettersom de ikke alltid kan lese selv, eller ikke er flinke til det, kan det ofte være populært med en lydbok.

I blant kan til og med barna, akkurat som voksne, foretrekke å lytte til en fortelling uten å måtte anstrenge seg for å lese den selv. Kanskje i kombinasjon med en annen aktivitet, eller bare når de vil ta det med ro en stund.

En høytlesende forelder eller en rolig lesestund er veldig fint, men en profesjonell fortellerstemme kan høyne opplevelsen til nye nivåer for barnet. Med kunnskap om fortellingen og karakterene i den, samt evnen til å uttrykke seg på en måte som er tilpasset den aktuelle historien, kan lydboksoppleseren faktisk øke både lytte- og leselysten hos barnet ditt. Lydbøker for barn gjør også litteraturen lett tilgjengelig og innbydende for alle.

Lyt till barnlydbøker gratis
Fabel
Storytel

Bra barnlydbøker 2021

Tilbake til villmarken
Tåkedis
Mummitrollene og den magiske hatten
Kodeord Overlord
Insektenes hemmeligheter
Håndbok for superhelter
Garmanns sommer
Bestevenn på boks
Anne fra Bjørkely
Anton og andre flokkdyr
Bergen-mysteriet
Blodsporet
Brødrene Grimms beste eventyr
Den lille prinsen
Doktor Proktor og det store gullrøveriet
Emma og Thomas
Foreldrebyrået
Kan doktor Proktor redde jula?
Ole Brumms bok
Rotteburger
Tante Grusom
Verdens verste ferie
Verdens verste rektor
Milla bestemmer
Bukkene Bruse på badeland
Den lille kaninen som så gjerne ville sove
Diamantmysteriet
Elefanten som gjerne ville sove
Folk og røvere i kardemomme by
Gruffalo
Tissemus
Mamma mø på biblioteket
Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen
Brødrene Løvehjerte
Harry Potter og de vises stein
Dei svarte svanene
Heksedoktoren

Gratis lydbøker for små og store barn

For små barn er lybok en perfekt måte å slappe av på under hvilestunden, ved sengetid eller kanskje bare i mor eller fars myke favn etter en intensiv dag. For de eldre barna er det en innbydende inngangsport til de heftige eventyrene og spennende fortellingene. som kanskje ikke alltid kjennes like motiverende når man bare ser et tykt bokomslag.

De seneste årene har antallet innleste barnebøker på lydbok økt markant, og dette ser vi på som noe positivt. Sørg for å finne en lydbok for barn som du kan lytte til i dag.

Det er mye som konkurrerer med litteraturen om barnas oppmerksomhet i dagens samfunn. Å spille en lydbok er et enkelt steg inn i litteraturens store verden. Samtidig får barnet ditt ta del i historien og språket som er så viktig for utviklingen av den egne språklige og kommunikative evnen. En lydbok er en fin gave som kan gi opphav til noen av de mest tankevekkende opplevelser og inntrykk et barn kan få. En liten, men veldig god investering i ditt barns framtid, kognitive utvikling og ikke minst; underholdning. Benytt sjansen og hør på gratis lydbøker med barnet ditt.

Lydbok barn