Krimbøker

I dag er krimbøker en veldig populær boksjanger og det skyldes nok de mange og varierte skildringene som kretser rundt uløste kriminelle handlinger og mysterier. Her gir vi deg tips til bra krimbøker innlest på lydbok.

Utforsk sortimentet under og begynn å lytte til en krimbok med en gang.

Hør på Krimbøker gratis:
Fabel
Storytel
Alfabethuset
Det innerste rommet
Dronen
Heksen
Kastanjemannen
Nollpunkt
Rødstrupe
Snømannen
Carmine Street
Hypnotisøren

Mange bra krimbøker på lydbok

Interessen for å lytte til krimbøker bunner kanskje i en vilje til å løse disse sakene og fange forbryteren. Vi har alle hørt om Sherlock Holmes, skrevet av Conan Doyle. Privatdetektiven som med sine briljante metoder, knivskarpe observasjoner og sitt berømte forstørrelsesglass - løste alle saker som han tok på seg.

I dag, når kriminalitet er mye mer avansert og med mer høyteknologiske midler, kan vi som lesere få et enda større perspektiv på hvordan det er å være kriminalpoliti og etterforsker. Begrepet detektivroman, som mange bruker, kommer fra ordet detektiv, men ofte kan historien handle om andre rollefigurer, som journalister, psykologer, prester eller til og med den skyldige selv.

Krimbøker handler altså om en eller annen form for kriminalitet, der saken og motivet bak blir oppklart. Ofte er sakene i krimbokverdenen vanskelige å løse , og ofte er de skyldige veldig usympatiske kriminelle. Kriminelle genier som er seriemordere, psykopater eller sinnsforvirrede personer, ikke sjelden skjult under rollen som den fortrolige legen, den godhjertede faren eller den, på overflaten, kjærlige partneren. I denne verdenen vris tankene dine fra en teori til en annen og det du trodde var sant i det ene øyeblikket er feil i det neste, og villsporene er aldri langt unna.