Storytel

Storytel er en svensk strømmetjeneste som tilbyr tusenvis av lydbøker og e-bøker i en rekke forskjellige land. Storytel-appen er også tilgjengelig i Norge. Utvalget som finnes i Storytel gir brukerne tilgang til bøker på norsk, svensk og engelsk. Det finnes en rekke ulike kategorier å velge mellom i Storytel, og appen kan tilpasses både voksne og barn. Appen er tilgjengelig både i App Store og Google Play.

Eksklusiv kampanjekode: Prøv Storytel gratis i 30 dager - Klikk her

Prøveperiode og ulike abonnement

Hvis man er ny innen strømmetjenester, kan det være godt å få testet ut appen før man binder seg til et abonnement. Storytel tilbyr alle nye brukere en gratis prøveperiode på 14 dager. Brukeren får fri tilgang til alt som er tilgjengelig i Storytel. Etter 14 dager går abonnementet over til et av månedsabonnement, med mindre det sies opp.

Storytel tilbyr sine brukere flere ulike abonnementer. Alle abonnementene er månedsabonnementer, og prisene starter på 189kr i måneden. De ulike abonnementene har noen ting til felles. Alle abonnementene lar brukeren laste ned bøkene slik at de kan lyttes til overalt, selv uten nettilgang. Alle abonnementene har også tilgang til det som heter Kids Mode. Det er et filter som kan aktiveres slik at appen kun presenterer barnebøker.

De ulike abonnementet er:

  • Unlimited-abonnementet, som kun lar deg ha én konto, og som koster 189 kr i måneden.
  • Family-abonnementet lar deg ha to kontoer, slik at til sammen 2 voksne og 2 barn kan strømme. Det koster 249kr i måneden.
  • Family Plus-abonnementet kan brukes av storfamilien, siden opptil 3 voksne og 3 barn kan strømme. Månedsprisen er 309kr.

Kom i gang med Storytel

For å begynne å bruke Storytels app, må man først gå inn på Storytel.no for å registrere seg. Appen må deretter lastes ned via App Store eller Google Play. Når appen er lastet ned, må man bruke innloggingsinformasjonen som ble laget ved registrering for å komme i gang. Så snart det er gjort, får man fri tilgang til titusenvis av lydbøker og e-bøker.

LES OGSÅ: Storytel vs Fabel - hva er best?

Appen har en funksjon som kalles bokhyllen, som gjør at man kan lagre bøker man ønsker å lese. Det er enkelt å finne tilbake til disse bøkene, og å komme i gang med en ny bok. Sorteringen av lagrede bøker kan varieres slik at man får en tilpasset oversikt.

Det er enkelt å spille av lydbøker i Storytel. Det er lagt inn spoleknapper som kan spole 15 sekunder frem eller tilbake. Det finnes også en hurtigspolingsfunksjon som gjør at brukeren selv kan bestemme hvor raskt det skal spoles gjennom boken.

Storytel kan brukes på både iPhone og iPad, og lastes ned via App Store. Alle med Android-smarttelefoner eller -nettbrett kan også bruke Storytel. De med Windows-smarttelefoner, -nettbrett eller PC med Windows 8 eller 10 finner også Storytel i Windows Store.

Brukervennlige funksjoner og mange kategorier

Storytel har noen funksjoner som skal gjøre brukeropplevelsen enda enklere. Man kan aktivere sovemodus under avspilling, slik at man kan sovne til en bok. Ønsker man å dele opplevelsen av Storytel med en venn, er det også mulig. Hver bruker kan dele en lydbok med en venn, helt kostnadsfritt. Dette gjelder ikke for e-bøker. Storytel kan også brukes i utlandet, så det er ingen grunn til at favorittboken ikke kan være med på ferie.

Utvalget i Storytel tilbyr bøker i mange ulike kategorier, for eksempel fantasy, barnebøker, fakta, thrillere, krim, biografier, skjønnlitteratur, ungdomsromaner m.m.

Vurdering fra brukerne

Brukere som allerede har testet ut Storytel har gitt mange gode tilbakemeldinger, men også ønsker om hva som kunne ha vært bedre. Storytel oppleves som en app som er enkel å bruke, og utvalget av bøker er veldig bra. Det er gode stemmer på lydbøkene, noe som er et stort pluss, og det er positivt at appen kan tilpasses for både store og små.

Dessverre har noen opplevd hakking under lytting og vanskeligheter med spolefunksjonen. Det er også mange brukere som ønsker en funksjon som gjør at man kan veksle mellom ulike bøker, uten å måtte høre ferdig den man har begynt på først. Prisen oppleves også som litt stiv sammenlignet med andre apper i samme kategori.

Storytel har fått 4,3 stjerner av 85 000 brukere i Google Play. I App Store har Storytel fått vurdering av syv brukere og har 4,6 stjerner.

Storytel
Prøv gratis i 30 dager

Vanlige spørsmål

Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som mange besøkende lurer på vedrørende Storytel.

Hva er Storytel?

Storytel er en app for å høre på lydbøker via mobilen. Du betaler en fast sum per måned og kan høre på så mange lydbøker du vil.

Finnes Storytel i Norge?

Ja, Storytel er tilgjengelig i Norge for norske kunder. Tidligere het tjenesten Ordflyt, men Storytel kjøpte opp selskapet. Lydbøkene i Storytels sortiment er på norsk (flere lydbøker finnes også på andre språk, der svensk og engelsk er de vanligste).

Hvordan bruker jeg appen?

Gå inn på Storytels hjemmeside og følge instruksjonene. Derfra laster du ned appen til din enhet (Storytel finnes tilgjengelig for IOS eller Android).

Hva koster Storytel?

Storytel har ulike priser utfra hvilket abonnement du velger. Det finnes tre abonnement å velge mellom.

Storytel Unlimited koster 189 kroner per måned. Det abonnementet passer best om det kun er du som skal lytte.

Storytel Family koster 249 kr og Family Plus 309 kr per måned. Family-abonnementet passer bedre om dere er flere i familien som vil dele konto.

Kan jeg prøve Storytel gratis?

Ja, du kan prøve Storytel gratis i 30 dager. Klikk her for å aktivere din kampanjekode.

Hvordan avslutter jeg Storytel?

Dersom du ønsker å avslutte abonnementet ditt går du inn på storytel.no og logger inn. Gå til Mine sider - Min konto. Der kan du avslutte abonnementet.