Brødrene Grimms beste eventyr

Brødrene Jacob og Wilhelm Grimm var tyske språkforskere som reiste rundt i Tyskland og samlet inn folkeeventyr tidlig på 1800-tallet. Det var herfra at Asbjørnsen og Moe fikk ideen om å gjøre det samme i Norge! Brødrene hadde i utgangspunktet ingen tanker om å glede små barn med sine eventyr, men ønsket å bevare den tyske kulturarven og muntlige tradisjonen. De hadde nok blitt ganske overrasket over å se at deres arbeid nå er tilgjengelig på lydbok!

Lytt til Brødrene Grimms beste eventyr - gratis i 30 dager på Fabel

Da brødrene Grimm for første gang ga ut boken med folkeeventyr i 1812 var den alt fra barnevennlig, og inneholdt rimelig makabre gjengivelser av de forskjellige fortellingene. Tanken var jo at det skulle være et akademisk verk, og ikke ment som god natt historier for tyske barn! Det ble ikke en stor suksess på den tiden, så den utgaven som du nå kan lytte til gratis er heldigvis en mer munter og hyggelig affære.

Hvilke eventyr finnes i Brødrene Grimms beste eventyr

Brødrene Grimm skrev ned forferdelig mange eventyr. I denne boken får du høre om de beste av de beste. Mange har du sikkert hørt om før, men kanskje er det noen nye klassikere som viser seg å bli favoritter. Lydboken inneholder hele 11 av det største folkeeventyrene noensinne: Hans og Grete, Rødhette, Tornerose, Tommeltott, Snøhvit, Katten med støvlene, Bord dekk deg, Askepott, Ulven og de syv geitekillingene, Bymusikantene i Bremen, og Den tapre lille skredderen!

Lytt til Brødrene Grimms beste eventyr gratis

Dersom du ønsker å lytte til Brødrene Grimms beste eventyr gratis, burde du prøve å laste ned en av appene som du kan finne på denne nettsiden. Da får du i tillegg muligheten til å lytte til et stort spekter av andre lydbøker. Der alle helt gratis i en prøveperiode, og du kan dermed velge og vrake i muligheter. Brødrene Grimms beste eventyr er en av de klassikerne som alle burde ha lest eller lyttet til.

Brødrene Grimms beste eventyr
Prøv gratis i 30 dager:
Fabel