Brødrene Løvehjerte

Brødrene Løvehjerte er en av de mest kjente og folkekjære historiene til Astrid Lindgren. Historien har holdt seg godt, den ble utgitt første gang helt tilbake i 1973.

Lytt til Brødrene Løvehjerte - gratis i 30 dager på Storytel

Om Brødrene Løvehjerte og Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens forfatterskap handler ikke bare om de morsomme og uskyldige historiene om Pippi, Tjorven på Saltkråkan og lignende. Dette er historier som du kan spille av fra en gratis lydbok for barna uten å tenke noe mer på det. Men mange av Lindgrens historier handler også om døden og vanskelige valg.

Det sier at Astrid Lindgren fikk noe av inspirasjonen til Brødrene Løvehjerte fra en gravstøtte i Vimmerby, til minne om to unge brødre. Som de aller fleste vet begynner også historien om Brødrene Løvehjerte med at først den eldre broren, Jonathan, og så den yngre, Karl «Kavring», dør og begir seg videre til landet Nangijala.

Noen kritikere mente ved utgivelsen av Brødrene Løvehjerte at historien oppfordrer til selvmord. Det er en viktig diskusjon, men all forskning tyder på at det å være åpen om døden, og selvmord, er viktig for å forebygge selvmord.

Hvem er Brødrene Løvehjerte for i dag?

Brødrene Løvehjerte har kanskje aldri vært for de aller minste barna, for det er tematikken for mørk og sørgelig. Samtidig er det en bok som gjerne kan leses av både litt eldre barn, ungdommer og voksne.

De sterke følelsene – kjærlighet, sorg, lojalitet – er like relevante i dag som på syttitallet, og spesielt for ungdommer og unge voksne vil også temaet om hva som egentlig skjer etter døden være relevant.

Brødrene Løvehjerte kan dessuten være en god bok for den som allerede har sett en filmatisering eller opplevd eventyret i Astrid Lindgrens Värld.

Lytt gratis til Brødrene Løvehjerte

Du kan lytte til denne lydboken, og mange andre, helt gratis i 30 dager på Storytel.

Brødrene Løvehjerte
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel