Det angår også deg

Det angår også deg er skrevet av Arnold Jacoby og handler om den norske jøden Herman Sachnowitz, som under andre verdenskrig ble internert både i Norge og i konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Lytt til Det angår også deg - gratis i 30 dager på Storytel

Om "Det angår også deg" og Arnold Jacoby

Det angår også deg er altså en sann historie fra et av de mørkeste kapitlene i europeisk og norsk historie. Dette er ikke en historie du bare hører på som tidsfordriv, men det er en viktig fortelling. I noen tilfeller er den tilgjengelig som gratis lydbok, for eksempel i prøveperioder hos lydbokselskapene.

I Det angår også deg følger vi Herman Sachnowitz, fra han blir født i 1921, og videre til interneringen i Norge i 1942 og deretter reisen til Tyskland og Auschwitz.

Av de til sammen 523 menneskene som ble fraktet til Tyskland, var det bare 8 som overlevde. Herman Sachnowitz var en av dem, men han mistet sin far og syv søsken i leiren.

Det angår også deg er en gripende historie fra virkeligheten. Spesielt det faktum at det er Herman Sachnowitz som selv forteller historien, gjennom forfatteren Arnold Jacoby, gjør denne boken spesiell. Det er ikke mange som overlevde konsentrasjonsleirene som fortsatt er i live, og det er viktig at vi husker historien og ikke glemmer det som skjedde under andre verdenskrig.

Hvem er "Det angår også deg" for?

På en måte finner du svaret i bokens tittel. Det er viktig for alle å kjenne til hva som skjedde under andre verdenskrig. Spesielt for oss som bor i Norge er det viktig at vi husker på at norske jøder ble internert også i Norge, og denne boken gir et innblikk i det.

Lytt gratis til Det angår også deg

Du kan lytte til denne lydboken, og mange andre, helt gratis i 30 dager på Storytel.