Diamantmysteriet

Boken ble utgitt i 2002 og det er den første boken i serien LasseMajas detektivbyrå. Andre bøker i serien inkluderer Hotellmysteriet, Slottsmysteriet, Gullmysteriet og Galoppmysteriet – dette er bare noen av de 28 titlene som er utgitt hittil. Flere av mysteriene venter på å bli løst av unge og ivrige lesere. Bøkene er morsomme og lette å lese, og mange av titlene forekommer også i form av lydbok.

Lytt til Diamantmysteriet - gratis i 30 dager på Storytel

Martin Widmark er en svensk forfatter og lærer. Han er mest kjent for sine bøker om Lasse og Maja, som er populære blant yngre lesere. Widmark, som er lærer på barneskolen, er opptatt av å gjøre lesing gøy og spennende for barn, som også sørger for at leseferdighetene blir bedre. Slike ferdigheter kommer nesten gratis dersom barn leser bøker de liker og synes er oppslukende.

Handling i Diamantmysteriet

I denne boken får de unge detektivene Lasse og Maja oppdraget om å finne tyven som har stjålet diamanter fra Muhammed Karat, gullsmeden i byen. Det er flere ansatte som er mistenkt: kan det være Lollo Smitt? Eller Ture Modig? Men hva med Siv Leander? Politiet vet heller ikke hvem som er tyven, og det er opp til Lasse, Maja og leseren å hjelpe Muhammed.

Hør Diamantmysteriet gratis på lydbok

Lydboken er 35 minutter lang og innlest av Marianne Krogness. Lengden utgjør en fin liten leseøkt som ikke krever for mye stillesitting for barnet. Kanskje barnet kan tegne i mellomtiden? Boken er tilgjengelig i ulike lydbokapper, som har en begrenset gratisperiode hvor du kan høre så mye du vil. LasseMajas detektivbyrå og et bredt utvalg av andre barnebøker er bare noen tastetrykk unna på siden vår.

Diamantmysteriet
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel