Harry Potter og de vises stein

Nå kan du lytte til Harry Potter og de vises stein på lydbok - gratis i 30 dager.

Harry Potter og de vises stein er første del av 7-bindsverket om Harry Potter, en ung, bebrillet gutt som på sin 11-årsdag får beskjed om at han er en trollmann som skal tilbringe sine neste 7 år på «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom».

Boken er skrevet av J.K. Rowling, og er tilgjengelig som lydbok på Storytel.

Lytt til Harry Potter og de vises stein - gratis i 30 dager på Storytel

Handling

Den foreldreløse Harry Potter vokser opp med sin tante og onkel, og de har svært lite til overs for alt av magi. De forsøker å bortforklare Harrys iboende krefter, og holder sannheten om hans magiske foreldre skjult. Når Harry så får et brev fra Galtvort begynner han å lure. Han finner etter hvert ut at onkelen og tanten har holdt sannheten skjult for ham, både om foreldrene, lyn-arret han har på pannen, og den magiske verdenen han nå skal entre. På Galtvort får han nye venner, et nytt liv, lærer trylleformler og eliksirer, og blir en kløpper til å ri på sopelime.

Han møter spøkelser, kentaurer, troll og drager, i tillegg til andre vesener han aldri hadde trodd fantes. Harry må etter hvert stå ansikt til ansikt med den onde trollmannen Fyrst Voldemort, som var den som drepte foreldrene hans og ga ham det lynformede arret i pannen. Slik blir Harry den som står i veien for at Voldemort kaprer de vises stein og tar over den magiske verdenen.

Hvem leser Harry Potter?

J.K. Rowling har fortryllet lesere i alle aldre med Harry Potter og de vises stein. Boken er i all hovedsak rettet mot barn, men har en tilhengerskare bestående av både store og små. Derfor passer den nok også for deg!

Lytt til boken gratis

Storytel kan du lytte til lydboken Harry Potter og de vises stein gratis i 30 dager. La Storytel ta deg med på en spennende reise gjennom Harry Potters magiske verden, og la deg ble trollbundet av den fantastiske historien.

Harry Potter og de vises stein
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel