Lysår

Det er ikke vanlig med norske science fiction-romaner, men Lysår er en av de få. Den er skrevet av Didrik Morits Hallstrøm som også står bak Krø og Du er ikke død før jeg slutter å elske deg. Lysår er tilgjengelig både som vanlig bok og lydbok. Som lydbok er det noen ganger mulig å høre på den gratis via strømmeselskapenes prøveperioder.

Lytt til Lysår - gratis i 30 dager på Storytel

Om "Lysår" og Didrik Morits Hallstrøm

Lysår utspiller seg i en fremtid der solstormer har gjort jorden ubeboelig. Det siste håpet til menneskeheten er et romskip med 16 mennesker ombord, som er på vei til en planet 319 år unna. Det er bare en av passasjerene, som vi lærer å kjenne som Norge, som er våken.

Etter hvert oppdager Norge en skjult melding i avskjedsbrevet fra Nederland, en av de andre passasjerene på skipet. Den gjør at alt forandrer seg, og Norge befinner seg plutselig på en reise i tid og rom.

Hvem er "Lysår" for?

Hvis du liker norsk science-fiction, da har du sannsynligvis allerede hørt om Lysår. Det finnes ikke mange norske bidrag i denne sjangeren. Hvis du er science fiction-fantast og likevel ikke har lest Lysår finnes det egentlig ingen unnskyldning, da må du lese den med en gang.

Også for deg som kanskje vanligvis ikke leser science fiction, kan Lysår være en spennende opplevelse. Didrik Morits Hallstrøm går litt i samme fotspor som andre filmer og bøker innenfor denne sjangeren har gjort i det siste. Fokus er ikke på spektakulære romvesener eller kamper i rommet. Det er heller stillheten, og følelsen av ensomhet og tvil, som står sentralt ombord på romskipet til Didrik Morits Hallstrøm. Av den grunn kan boken føles relevant også for deg som har føttene godt plantet på bakken.

Lytt til Lysår gratis

Du kan lytte til Lysår, og mange andre lydbøker, gratis i 30 dager på Storytel.

Lysår
Prøv gratis i 30 dager:
Storytel